Božić ulje prožeto je tradicijom, marljivošću, ljubavlju i stručnošću njihove obitelji. Visoki standardi i strast prema hrani nadahnjuju nas za proizvodnju maslinovog ulja izvrsnog ukusa, napravljenog od samo najboljih sastojaka. Na ovogodišnjem natjecanju nagradu je odnijelo ulje Oblica kojeg odlikuje izrazita aroma i okus ploda masline. Ulje ima blago začinjen i gorak okus, s izrazitom intenzivnom slatkoćom.
Na otoku Hvaru se odvija prava mala gastro scena, a najčešće upotrebljavan sastojak na otoku Hvaru zasigurno je maslinovo ulje.
Od davnina se na ovim prostorima formiraju tamnozeleni nasadi maslina i do sada ih nikada nije bilo više, proizvodeći renomirana ulja s najvišim priznanjima. Na otoku Hvaru postoji 220 000 stabala maslina, što samo za sebe govori da je otok Hvar izrastao u pravu malu maslinarsku otočnu regiju.
Stoga ne čudi da je svako jelo na otoku Hvaru poškropljeno ovim tekućim zlatom.
Na natjecanju u New Yorku – NYIOOC, Hrvatski proizvođači maslinovog ulja pokupili su više zlatnih i srebrnih medalja nego igdje u svijetu.
Oblica je najrasprostranjenija i najvažnija sorta u Hrvatskoj. Prisutna je od davnina u svim hrvatskim maslinicima. Ovo ulje odlikuju izrazita aroma i okus ploda masline. Ima blago začinjen i gorak okus s intenzivnom slatkoćom te je monosortno ulje.
Okus: Odlikuje se izrazitim mirisom i okusom po plodu masline, blago je pikantna i gorka, te izražene slatkoće.
Gastro preporuka:
Preporuča se za salate, kuhano povrće, ribu i srednje dozrele sireve.
Recenzije
Još nema recenzija.