Badel Korlat Cabernet Sauvignon 0,75L

28 KM

Badel Korlat Cabernet Sauvignon 0,75L 28 KM

Besplatna dostava za narudžbe iznad 60 KM

  • Besplatan povrat
  • Naruči prije 14h za slanje pošiljke isti dan
Garantirana sigurnost

U sklopu vinarije Benkovac, 2004. godine započeli su radovi na podizanju novog vinograda na lokaciji Korlat, gdje je u kamenoj makiji podignut vinograd površine 11o ha te je ukupno zasađeno 530 000 loznih cjepova.

Vinograd Korlat je zasađen sadnim materijalom iz Francuske, a sortiment je merlot, syrah, cabernet sauvignon, cabarnet franc i mourverde.
Prema imenu položaja nazvana je i premium linija vina. Ovaj pothvat sadnje vinograda u kamenitom terenu na ovako velikoj površini, može se i u svjetskim mjerilima smatrati pionirskim. Vinograd je nastao u ekstremnim uvjetima, na površini koja je uz kamen bila prekrivena makijom, ima najvišu točku na 300-tinjak metara nad morem i cijeli je okrenut prema moru.

Prve količine grožđa ubrane na Korlatu 2007. bile su dostatne za proizvodnju 9 000 litara vrhunskog crvenog vina, odnosno 12 000 boca koje su, kao prva komercijalna berba, bile lansirane na tržište krajem 2010. godine.

Korlat vina posebna su i po svom dizajnu boce i etikete, za koje su osvojili svjetski poznatu nagradu za dizajn, Red Dot Award. Uz naglašene elemente modernog i drugačijeg, posebnost ove etikete leži u činjenici da je specijalnim tiskarskim tehnikama otisnuta izravno na bocu, koja svojim oblikom idealno zaokružuje snagu i karakter ovih vina.

Posebni mikroklimatski uvjeti i položaj korlatskih vinograda, stvorili su ovo osebujno vino izrazito tamne, duboke, gotovo crne boje s karakterističnim ljubičastim odsjajem. U aromatskom profilu karakterizira ga bogatstvo raznovrsnih aroma poput šljiva, borovnica, crnog ribiza te diskretne začinske note. Vino je puno, harmonično, koncentriranih aroma, nešto izraženije svježine s dosta zrelih tanina. Brižnom dugotrajnom njegom u hrastovim bačvama i blagim ostatkom neprovrelog šećera, sljubljeno je u jedinstveno vino za odabrane trenutke.

Cabernet sauvignon je sorta koja je nastala spontanim križanjem Cabernet Franca i Sauvignona. Na kvalitetu u značajnoj mjeri utječu mikroklimatski uvjeti uzgoja loze i upravo korlatski položaj jamči vrhunsku kvalitetu ove svjetski vrijedne i priznate sorte. Mnogi ga smatraju kraljem crvenih vina što mnogočime i opravdava. Korlat Cabernet Sauvignon dobitnik je mnogobrojnih priznanja, zlatnih, srebrnih i brončanih medalja na vinskim izložbama diljem svijeta.

Korlat vina posebna su i po svom dizajnu boce i etikete, za koje su osvojili svjetski poznatu nagradu za dizajn, Red Dot Award. Uz naglašene elemente modernog i drugačijeg, posebnost ove etikete leži u činjenici da je specijalnim tiskarskim tehnikama otisnuta izravno na bocu, koja svojim oblikom idealno zaokružuje snagu i karakter ovih vina.

 

 

 

 

Boja: Izrazito tamne, duboke, gotovo crne boje.

Okus: Karakterizira ga bogatstvo raznovrsnih koncentriranih aroma,  poput šljiva, borovnica, crne ribizle, te diskretne začinske note.

Alkohol: 14% vol.

 

Gastro preporuka

Ohlađeno na 18°C idealno pristaje uz meso divljači, pašticade i odreske. Preporučujemo ga uz zreli, snažni sir, tjesteninu sa četiri vrste sira, pečenu govedinu, pečenu janjetinu, teletinu ispod sača, divljač, tartar beefsteak, štrudlu od šljiva ili višanja.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Badel Korlat Cabernet Sauvignon 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)