Badel Korlat Cabernet Sauvignon 0,75L

29 KM

(1 recenzija korisnika)
Badel Korlat Cabernet Sauvignon 0,75L 29 KM

Otključajte Ekskluzivne Pogodnosti uz Vašu Kupnju Danas!

  • 🚚 Uživajte u Besplatnoj Luksuznoj Dostavi za narudžbe iznad 100 KM! Prepustite se najfinijem iskustvu kupovine bez dodatnih troškova.
  • 🛡️ Kupujte s Povjerenjem: Naša Garancija Zadovoljstva osigurava bezbrižan proces povrata. Vaša sreća je naš najvažniji prioritet!
  • 🕔 Slanje isti dan za Narudžbe do 14h! Cijenimo vaše vrijeme – primite svoje proizvode brzo i sigurno, uz najveću diskreciju.
Sigurna, brza i diskretna dostava

U sklopu vinarije Benkovac, 2004. godine započeli su radovi na podizanju novog vinograda na lokaciji Korlat, gdje je u kamenoj makiji podignut vinograd površine 11o ha te je ukupno zasađeno 530 000 loznih cjepova.

Vinograd Korlat je zasađen sadnim materijalom iz Francuske, a sortiment je merlot, syrah, cabernet sauvignon, cabarnet franc i mourverde.
Prema imenu položaja nazvana je i premium linija vina. Ovaj pothvat sadnje vinograda u kamenitom terenu na ovako velikoj površini, može se i u svjetskim mjerilima smatrati pionirskim. Vinograd je nastao u ekstremnim uvjetima, na površini koja je uz kamen bila prekrivena makijom, ima najvišu točku na 300-tinjak metara nad morem i cijeli je okrenut prema moru.

Prve količine grožđa ubrane na Korlatu 2007. bile su dostatne za proizvodnju 9 000 litara vrhunskog crvenog vina, odnosno 12 000 boca koje su, kao prva komercijalna berba, bile lansirane na tržište krajem 2010. godine.

Korlat vina posebna su i po svom dizajnu boce i etikete, za koje su osvojili svjetski poznatu nagradu za dizajn, Red Dot Award. Uz naglašene elemente modernog i drugačijeg, posebnost ove etikete leži u činjenici da je specijalnim tiskarskim tehnikama otisnuta izravno na bocu, koja svojim oblikom idealno zaokružuje snagu i karakter ovih vina.

Posebni mikroklimatski uvjeti i položaj korlatskih vinograda, stvorili su ovo osebujno vino izrazito tamne, duboke, gotovo crne boje s karakterističnim ljubičastim odsjajem. U aromatskom profilu karakterizira ga bogatstvo raznovrsnih aroma poput šljiva, borovnica, crnog ribiza te diskretne začinske note. Vino je puno, harmonično, koncentriranih aroma, nešto izraženije svježine s dosta zrelih tanina. Brižnom dugotrajnom njegom u hrastovim bačvama i blagim ostatkom neprovrelog šećera, sljubljeno je u jedinstveno vino za odabrane trenutke.

Cabernet sauvignon je sorta koja je nastala spontanim križanjem Cabernet Franca i Sauvignona. Na kvalitetu u značajnoj mjeri utječu mikroklimatski uvjeti uzgoja loze i upravo korlatski položaj jamči vrhunsku kvalitetu ove svjetski vrijedne i priznate sorte. Mnogi ga smatraju kraljem crvenih vina što mnogočime i opravdava. Korlat Cabernet Sauvignon dobitnik je mnogobrojnih priznanja, zlatnih, srebrnih i brončanih medalja na vinskim izložbama diljem svijeta.

Korlat vina posebna su i po svom dizajnu boce i etikete, za koje su osvojili svjetski poznatu nagradu za dizajn, Red Dot Award. Uz naglašene elemente modernog i drugačijeg, posebnost ove etikete leži u činjenici da je specijalnim tiskarskim tehnikama otisnuta izravno na bocu, koja svojim oblikom idealno zaokružuje snagu i karakter ovih vina.

 

 

 

 

Boja: Izrazito tamne, duboke, gotovo crne boje.

Okus: Karakterizira ga bogatstvo raznovrsnih koncentriranih aroma,  poput šljiva, borovnica, crne ribizle, te diskretne začinske note.

Alkohol: 14% vol.

 

Gastro preporuka

Ohlađeno na 18°C idealno pristaje uz meso divljači, pašticade i odreske. Preporučujemo ga uz zreli, snažni sir, tjesteninu sa četiri vrste sira, pečenu govedinu, pečenu janjetinu, teletinu ispod sača, divljač, tartar beefsteak, štrudlu od šljiva ili višanja.

Brand

Korlat

1 recenzija za Badel Korlat Cabernet Sauvignon 0,75L

  1. Korlat

    Odlično vino.Divno ga piti uz pečenu govedinu.

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)