Badel Korlat Merlot 0,7L

28 KM

Badel Korlat Merlot 0,7L 28 KM

Besplatna dostava za narudžbe iznad 60 KM

  • Besplatan povrat
  • Naruči prije 14h za slanje pošiljke isti dan
Garantirana sigurnost

U sklopu vinarije Benkovac, 2004. godine započeli su radovi na podizanju novog vinograda na lokaciji Korlat, gdje je u kamenoj makiji podignut vinograd površine 11o ha te je ukupno zasađeno 530 000 loznih cjepova.

Vinograd Korlat je zasađen sadnim materijalom iz Francuske, a sortiment je merlot, syrah, cabernet sauvignon, cabarnet franc i mourverde.
Prema imenu položaja nazvana je i premium linija vina. Ovaj pothvat sadnje vinograda u kamenitom terenu na ovako velikoj površini, može se i u svjetskim mjerilima smatrati pionirskim. Vinograd je nastao u ekstremnim uvjetima, na površini koja je uz kamen bila prekrivena makijom, ima najvišu točku na 300-tinjak metara nad morem i cijeli je okrenut prema moru.

Prve količine grožđa ubrane na Korlatu 2007. bile su dostatne za proizvodnju 9 000 litara vrhunskog crvenog vina, odnosno 12 000 boca koje su, kao prva komercijalna berba, bile lansirane na tržište krajem 2010. godine.

Korlat vina posebna su i po svom dizajnu boce i etikete, za koje su osvojili svjetski poznatu nagradu za dizajn, Red Dot Award. Uz naglašene elemente modernog i drugačijeg, posebnost ove etikete leži u činjenici da je specijalnim tiskarskim tehnikama otisnuta izravno na bocu, koja svojim oblikom idealno zaokružuje snagu i karakter ovih vina.

Iz sorte Merlot dolazi nam istoimeno vino Korlat Merlot. Korlatski je položaj svojim mikroklimatskim uvjetima, prirodno, uz minimalnu intervenciju vinogradara, osigurao optimalan odnos svih uvjeta za rast ove loze.

Korlat Merlot je vino sjajne, tamno crvene boje, njegovano u hrastovim bačvama. Snažne, bogate strukture, podržano aromama zrelog crvenog voća trešnje i maline, dodatno harmonizirano diskretnim začinskim aromama. Dugotrajan bogat okus uz ravnomjernu svježinu i meke, zrele tanine daje vinu dodatnu dimenziju i finu glatku teksturu. Upravo su to odlike zbog kojih ćete zasigurno poželjeti iznova se družiti s ovim vinom.

Korlat Merlot jedino je  vino u Hrvatskoj koje je osvojilo Organic wine award international 2021. sa zlatnom medaljom. Uvjerite se sami u kvalitetu i uživajte u svakoj kapi.

 

 

 

Boja: Tamno-crvena.

Okus: Karakterizira ga bogatstvo raznovrsnih snažnih aroma, bogate strukture, podržano aromama zrelog crvenog voća trešnje i maline, dodatno harmonizirano diskretnim začinskim aromama.

Alkohol: 14% vol.

 

Gastro preporuka

Ovako kompleksno, raskošno vino idealno je sljubljivati s jednako raskošnim slasticama poput čokoladnih torti, karameliziranim bademima, tamnim čokolada, ali i tradicionalnim jelima poput pašticade.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Badel Korlat Merlot 0,7L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)