STIL:
Vrhunsko crveno suho vino
SORTNI SASTAV:
Cabernet Sauvignon
SADRŽAJ ALKOHOLA:
13,5%
PROCES VINIFIKACIJE:
ručna berba, klasična fermentacija i maceracija u trajanju od 7 dana na temperaturi od 25 °C u vinifikatoru.
DOZRIJEVANJE:
15 mjeseci u velikoj hrastovoj bačvi, zatim 3 mjeseca u boci.
KARAKTERISTIKE:
Cabernet Sauvignon je vino intenzivne rubin-crvene boje, izražena sortnog mirisa sa notama šumskog voća, kupina, borovnica, ribiza, suhih šljiva, laganih začina i vanilije. Punog je, suhog i izuzetno harmoničnog okusa. Snažnog je tijela sa predivnim kontrastom voća i barrique.
HRANA I SERVIRANJE:
Uz ovo vino preporučujemo predjela od pršuta, pečenice, jakih sireva, crvenog mesa, sve vrste divljači, jela sa roštilja, odojak, janjetinu, patku ili gusku, i sl. Začini kao što su papar, ružmarin, cimet, menta savršeno se slažu sa ovim vinom. Servirati na temperaturi od 18 °C.
Recenzije
Još nema recenzija.