Božić ulje prožeto je tradicijom, marljivošću, ljubavlju i stručnošću njihove obitelji. Visoki standardi i strast prema hrani nadahnjuju nas za proizvodnju maslinovog ulja izvrsnog ukusa, napravljenog od samo najboljih sastojaka.
Na otoku Hvaru se odvija prava mala gastro scena, a najčešće upotrebljavan sastojak na otoku Hvaru zasigurno je maslinovo ulje.
Od davnina se na ovim prostorima formiraju tamnozeleni nasadi maslina i do sada ih nikada nije bilo više, proizvodeći renomirana ulja s najvišim priznanjima. Na otoku Hvaru postoji 220 000 stabala maslina, što samo za sebe govori da je otok Hvar izrastao u pravu malu maslinarsku otočnu regiju.
Stoga ne čudi da je svako jelo na otoku Hvaru poškropljeno ovim tekućim zlatom.
Na natjecanju u New Yorku – NYIOOC, Hrvatski proizvođači maslinovog ulja pokupili su više zlatnih i srebrnih medalja nego igdje u svijetu.
Ulje Levatinka dobiveno je isključivo od plodova sorte levantinka. Ova sorta daje vrhunsko ulje umjerene pikantnosti i mirisa svježe trave.
Levatinka ima srednji intenzitet i plodnost, s osjećajem zelene trave, jabuke i zelenog badema. Ulje se može pohvaliti i tragovima artičoka i cikorija, uz note crne paprike i aromatičnih biljaka poput ružmarina, kadulje, metvice. Gorčina je dobro definirana i oštrina je izrazita, a obje su vrlo uravnotežene.
Gastro preporuka:
Preporuča se uz mediteransku kuhinju.
Recenzije
Još nema recenzija.