Akcija!

Maslinovo ulje Selekcija 0,5L

27 KM

-21%
Maslinovo ulje Selekcija 0,5L 34 KM 27 KM

Luksuzna besplatna dostava iznad 100 KM

  • Garancija zadovoljstva – bezbrižan povrat
  • “Slanje pošiljki isti dan za narudžbe do 14h
Sigurna, brza i diskretna dostava

Božić ulje prožeto je tradicijom, marljivošću, ljubavlju i stručnošću njihove obitelji. Visoki standardi i strast prema hrani nadahnjuju nas za proizvodnju maslinovog ulja izvrsnog ukusa, napravljenog od samo najboljih sastojaka. Na ovogodišnjem natjecanju nagradu je odnijelo ulje Oblica kojeg odlikuje izrazita aroma i okus ploda masline. Ulje ima blago začinjen i gorak okus, s izrazitom intenzivnom slatkoćom.

Na otoku Hvaru se odvija prava mala gastro scena, a najčešće upotrebljavan sastojak na otoku Hvaru zasigurno je maslinovo ulje.

Od davnina se na ovim prostorima formiraju tamnozeleni nasadi maslina i do sada ih nikada nije bilo više, proizvodeći renomirana ulja s najvišim priznanjima. Na otoku Hvaru postoji 220 000 stabala maslina, što samo za sebe govori da je otok Hvar izrastao u pravu malu maslinarsku otočnu regiju.

Stoga ne čudi da je svako jelo na otoku Hvaru poškropljeno ovim tekućim zlatom.

Na natjecanju u New Yorku – NYIOOC, Hrvatski proizvođači maslinovog ulja pokupili su više zlatnih i srebrnih medalja nego igdje u svijetu.

Većina maslinika se nalazi južno od mjesta Brusje na lokaciji zvanoj Krivoča. Na istoj lokaciji se nalaze i posjedi s nasadima lavande što ulju daje specifičan miris lavande. Dio maslinika se nalazi u Ageru, blizu Starog Grada (radi se o lokaciji s ostacima parceliziranog zemljišta iz rimskog doba, a danas je to područje pod zaštitom UNESCO-a, te je upisano na Listu svjetske baštine 2008. godine). Sam naziv Ager označava plodno zemljište koje pripada nekoj rimskoj koloniji. Ostatak maslinika se nalazi na središnjem dijelu otoka Hvara, u blizini mjesta Svirče gdje se nalazi i uljara.

Selekcija Božić predstavlja spoj dugogodišnjeg iskustva, pomno biranih maslina i ljubavi prema maslinovom ulju. Sastoji se od tri sorte; oblica, coratino i leccino. Kombinacijom različitih karakteristika ovih sorti, ulje dobiva voćnu aromu u kojoj prevladava miris artičoka. Organoleptička svojstva u kojima prevladavaju esencijalne trave ovo ulje čini pogodnim za različita jela.

 

 

Gastro preporuka:

Preporuča se uz janjetinu pod pekom, ribu i povrće na žaru, salatu od hobotnice.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Maslinovo ulje Selekcija 0,5L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)