Pivo Hacker-Pschorr, Munchner Gold, 0.5 L x18

57 KM

Pivo Hacker-Pschorr, Munchner Gold, 0.5 L x18 57 KM

Besplatna dostava za narudžbe iznad 60 KM

  • Besplatan povrat
  • Naruči prije 14h za slanje pošiljke isti dan
Garantirana sigurnost

“Hacker-Pschorr” Munchener Gold – zasićeno svijetlo pivo s prilično velikom gustoćom. Za njegovu proizvodnju koristi se slad od ječma uzgajanog u regiji švapske Jure. Upravo se to žito dugo koristi za stvaranje klasičnog minhenskog lagera. “Hacker-Pshorr”, Municher Gold stvoren je prema starom zakonu o čistoći piva, sadrži isključivo ječmeni slad, hmelj i vodu.

Pivovara Hacker-Pschorr ponosna je na svoju povijest dugu više od šest stotina godina. 1417. godine prve dokumentirane reference upućene su na pivovaru Hacker, smještenu na križanju ulica Zendlinger i Hakstrasse u Münchenu. Sada se u ovoj kući nalazi restoran Altes Hackerhaus, u kojem se često okupljaju ljubitelji piva Hacker-Pshorr.

1793. godine 23-godišnji sluga Josef Pshorr oženio se Marijom Terezijom, kćerkom vlasnika pivovare Hacker, Petera Paula Hackera. Vremenom je zet preuzeo obiteljsku tvrtku svog tasta. Ulažući u pivovaru svu svoju snagu 15 godina, Josef ju je iz male tvrtke izveo u jednu od najvećih minhenskih pivovara tog vremena. 1813. godine Pshorr je podigao svoju poznatu “pivsku utvrdu” – najveću u Njemačkoj, podrum za čuvanje piva. Ovaj podrum još uvijek utječe na veličinu: na dubini od 12 metara pod zemljom nalazi se 13 tisuća četvornih metara, smjestivši oko 30 tisuća barela piva.

1820. godine Pshorr je kupio Bauerhansl Brauhaus i druge zgrade na Neuhauser Straße i na njihovo mjesto podigao pivovaru Pschorr. 1841. preminuo je Kralj piva, kako su ga u to vrijeme zvali Josef Pshorra. Njegova mramorna bista i dalje se nalazi u Kući slavnih Bavarske u Theresienhoheu u Münchenu. Pivovara je prešla u posjed sinova Josefa – Georgea i Matije. Braća su proizvodnju podijelila među sobom: Georg je uzeo biljku Pshorr, a Matthias – haker. Proizvodili su pivo koje su željeznicom isporučivali u mnoge europske zemlje. 1864. Josefina Pshorr i njezin suprug Franz Strauss dobili su dijete, koje je kasnije postalo poznati skladatelj Richard Strauss. Georg Pshorr, koji je dječaku postao kum, podržavao ga je na sve moguće načine i plaćao mu glazbeno obrazovanje. U znak zahvalnosti za ove kasnije godine, Strauss je svoje djelo “Der Rosenkavalier” posvetio rođacima na liniji Pshhorr.

Georg Pshorr, mlađi, preuzeo je upravu pivovare iste godine. Izgradio je novu pivovaru, opremljenu najnovijom tehnologijom. Pivovara Pshorr postala je punopravna industrijska tvrtka. 1876. njezino je pivo osvojilo medalju na Svjetskoj izložbi u Philadelphiji. Tijekom sljedećih 70 godina pivovare Hacker i Pshorr doživjele su iste šokove: hiperinflacija, dva svjetska rata, nacistički režim i bombardiranje. Budući da su bombe značajno oštetile obje biljke, preostali kapaciteti su kombinirani, a dvije su pivovare proizvodile proizvode jedna uz drugu. 1972. godine, oporavljajući se od preokreta dvadesetog stoljeća, Hacker i Pshorr pridružili su se istoj tvrtki kao i Hacker-Pschorr Brau Aktiengesellschaft. Na bocama njihova piva, originali logotipa obje pivovare jedan do drugog. 1979. većinu dionica tvrtke kupio je minhenski poduzetnik Josef Schörguber. Od 1993. godine pivo Hacker-Pshorr proizvodi se u pogonima tvornice Paulaner.

 

 

 

ZNAČAJKE:

-Medium (4,3-5,9%),

-Pivo je intenzivne žuto-zlatne boje,

-Sastojci: sadrži isključivo ječmeni slad, hmelj i vodu,

-Okus: u bogatom okusu piva, mekoća slada kombinira se s hmeljnom beznadnošću,

-Njemačka.

 

 

Pakiranje od 18 komada.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Pivo Hacker-Pschorr, Munchner Gold, 0.5 L x18”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)