Poklon paket gin Mare 0,7L, 4x tonic i žlica

103 KM

Smještena uz La Costa Dorada ili “Golden Coast,” destilerija obitelji Giro počela je proizvodnju gina 1940 g, zajedno s drugim vinima i alkoholnim pićima, čija proizvodnja datira iz 1835 g. Za razliku od tradicionalnih aroma u džinu,u kojima ipak dominira smreka, Gin Mare je započeo put za potpuno novu ideju gina. Osim tipičnih bilja i začina, kao što su bobice borovice, korice limuna, korice seviljske naranče, kardamoma i korijander sjemena, ono najzanimljivije u ovom džinu je upotreba Arbequina masline. No, to nije sve. Ovaj beskompromisni džin ima i talijanski bosiljak, turski ružmarin i grčki timijan, Hrvatske bobice smrike, dodatno evocirajući duh Mediterana.

 

Gin (džin) je destilat od neutralnog alkohola koji se može dobiti od žitarica, grožđa, krumpira, šećerne trske i sl. Aromatizacija se postiže ovisno o destileriji i stilu proizvodnje putem maceracije (namakanjem) začina i trava, infuzije, parom, kuhanjem začina pod niskim tlakom ili umjetnim aromama. Glavna aroma gina je borovica (juniper na engleskom, jenever na nizozemskom, ginepro na talijanskom), po kojoj gin i dobiva ime.

 

Miris: Travnat, suhi miris mediteranskog raslinja bogat citrusima.

Okus: bogat, slankast, sa notom citrusa seviljske naranče.

Preporučamo ga s tonikom 1724 , i to u kombinaciji sa ružmarinom i 2-3 bobice borovnice. Ili sa marmeladom od naranče i sokom do limete.

Kvaliteta: Mediterranean Gin

Porijeklo: Španjolska

Alkohol: 42,7 %

 

 

 

Gastro preporuka: Odlično se sljubljuje s grill škampima, kamenicama, različitim jelima od mesa, humusom, smokvama, pršut, losos itd.

Recenzije

Još uvijek nema recenzija.

Budite prvi koji će dodati recenziju za “Poklon paket gin Mare 0,7L, 4x tonic i žlica”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.