Tolj Prozračac Trnjak 0,75L

29 KM

Tolj Prozračac Trnjak 0,75L 29 KM

Besplatna dostava za narudžbe iznad 60 KM

  • Besplatan povrat
  • Naruči prije 14h za slanje pošiljke isti dan
Garantirana sigurnost

U ruralnom, sjevero-zapadnom dijelu općine Čitluk, u selu Blatnica, smješteno je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Tolj. Na obiteljskom gospodarstvu se nalazi vinarija, kušaona vina i domaćih proizvoda, te kuća za odmor. Obiteljsko gospodarstvo je izdvojeno i smješteno u okruženju izvorne prirode u kojoj dominiraju rodni vinogradi, pašnjaci, padine, hrastova šuma, grab, jasen i ostalo lokalno nisko raslinje.

Vrhunsko crveno suho vino Prozračac nastalo je od autohtone sorte grožđa Trnjak. Vino je ponijelo ime po srednjovjekovnom mjestu Prozračac plemenitoj baštini humske vlastele Komlinović čije se mjesto pokapanja nalazi na lokalitetu Visočica, na putu koji povezuje mjesto Gornji Veliki Ograđenik i selo Donja Blatnica, u neposrednoj blizini vinograda obitelji Tolj. Jedan od stečaka je i onaj kneza Pavla Komlinovića na kojem se Prozračac jasno navodi “Ase leži knez Pavao Komlinović na svoj (ple)menitoj na Prozračcu u dni vojivode Sandalja koji ga počteno i virno služaše, učrto na plemenitej. Zahvaljujući ovom epitafu, datiranom između 1423. i 1424. godine, vidi se da je knez Pavao bio vazal vojvode Sandalja Hranića Kosače kojem je pošteno i vjerno služio. Nekoliko stolječa poslije rodio se dječak Pavao od oca Josipa i majke Suzane u mjestu donja Blatnica koji unese radost u obiteljski dom i oživi ime srednjovjekovnog  vlastelina kneza Pavla.

 

 

 

Naziv: Prozračac Trnjak

Kategorija: Vrhunsko crno vino.

Boja: Tamnocrvena.

Okus: Pamtivi ukus koji krasi samo najbolja vina.

Temperatura serviranja: 18 °C

 

 

 

Gastro preporuka
Ovo vino preporučamo uz sir, odreske, meso s roštilja. Izvrsno ide uz jela od crvenog mesa, sve vrste divljači, biftek, tunu, hobotnicu.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Tolj Prozračac Trnjak 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)