Tullamore Dew Crock 0,7L – ceramic jug

104 KM

Tullamore Dew Crock 0,7L - ceramic jug 104 KM

Besplatna dostava za narudžbe iznad 60 KM

  • Besplatan povrat
  • Naruči prije 14h za slanje pošiljke isti dan
Garantirana sigurnost

Tullamore D.E.W. originalni je irski viski s kojim biste se trebali opskrbiti ako sebe nazivate ljubiteljem viskija. Na nosu je groznica složenih nota: vanilija prelazi u lagane i slatke limune, koje prati zelena jabuka. Nepce karakterizira i nekoliko različitih dojmova. Odmah na početku srdačno vas dočekuju cvijeće i keksi. Poslije ćete naići na začinjene tragove preprženog drveta, a zatim slijedi ravnoteža orašastih plodova, marcipana i vanilije. Ove se tople arome rađaju kroz proces sazrijevanja, pri čemu se viski odmara u bivšim bačvama sherryja i burbona. Završna obrada je predivno puterasta i mekana.

Tullamore D.E.W. označava mjesto destilerije, selo u okrugu Offaly. Inicijali pripadaju Danielu Edmondu Williamsu, koji je započeo mlad – u nježnoj 14. godini 1862. godine – u destileriji Tullamore, a potom je postao njegov glavni destilator, vlasnik i heroj sela opskrbljujući ga električnom energijom i automobilima.

Tullamoreova svestranost jedna je od njegovih jakih strana, jer je jak sam po sebi ili u koktelu.
Možete uživati ​​u Tullamore D.E.W. izvorno uredno, na kockama leda ili umiješano u piće. Sasvim je u redu spojiti ga s coca-colom, đumbirovim pivom ili sokom od jabuke.

U slučaju da imate mutni sok od jabuke, možete sebi popraviti “Montserrat”. Jednostavno pomiješajte jednu smeđu kocku šećera s crticom gorkog i malom količinom Tullamore D.E.W. Original na dnu čaše. Poslije ga napunite kockama leda, promiješajte da se malo otopi, polako dodajte 5 cl viskija i uz miješanje dodajte mutni sok od jabuke. Ukrasite ga koricom naranče i sada možete uživati ​​u svom “Montserratu”!

 

 

Okus: Okrugli i kremasti na nepcu, na početku srdačno vas dočekuju cvijeće i keksi. Poslije ćete naići na začinjene tragove preprženog drveta, a zatim slijedi ravnoteža orašastih plodova, marcipana i vanilije.

Zemlja porijekla: Irska

Udio alkohola: 40 %

Boja: Zlatni jantar.

Upozorenje: Pijte odgovorno.

Skladištenje: Čuvati na hladnom i suhom mjestu.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Tullamore Dew Crock 0,7L – ceramic jug”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)