Vodka Grey Goose, 0,05L

13 KM

Vodka Grey Goose, 0,05L 13 KM

Besplatna dostava za narudžbe iznad 60 KM

  • Besplatan povrat
  • Naruči prije 14h za slanje pošiljke isti dan
Garantirana sigurnost

Francuska je širom svijeta poznata po tome što je zemlja gurmana i žestokih pića. Zemlju nisu proslavili samo fina vina, konjak i armagnac, oni se također posvećuju proizvodnji prilično netipičnih alkoholnih pića poput džina i votke s tipičnim vatrenim entuzijazmom i vještinom. Votka se obično povezuje s hladnim zemljama i ledenim izvorima, ali francuske votke mogu bez oštrih zima i još uvijek su nesumnjivo visoke kvalitete. Dovoljno je samo jednom uzeti Sivu gusku votku koja je popularna u svim krajevima svijeta i toliko je cijenjena da može zasjeniti originalnu konkurenciju iz Rusije i Poljske.

Vodka Grey Goose uvjerava i prije otvaranja lijepo dizajnirane boce od 0,7 l. Njena kristalno bistra boja dolazi na svoje u elegantnoj bočici. Na etiketi koja se čuva u hladnim, osvježavajućim nijansama bijele boje nalaze se istoimene sive guske, kao i krajolici ledenjaka koji ne postoje u Francuskoj, a trebali bi podsjećati na korijene votke. Grey Goose ima udio alkohola ugodnih 40% vol. Naročito je pogodan za čisto uživanje, ali ne gubi svoj izvorni karakter ni u miješanim pićima.

Votka Grey Goose često se naziva luksuznom votkom, i to ne bez razloga. Zahvaljujući svojoj finoj, poliranoj aromi i složenom, a opet bistrom i autentičnom okusu, može tvrditi da je jedna od najboljih votki na svijetu. Uz njen više ili manje neutralan okus, uočljive su nijanse badema i ostalih orašastih plodova zbog čega djeluje utoliko nježnije. Njen je okus mekan i elegantan. Uglavnom se izvodi u barovima hotela sa zvjezdicama i rezervirana je za vrlo posebne prigode. 1997. godine ova je relativno mlada francuska votka izašla na međunarodno tržište i olujno ga uzela. Zahvaljujući petostrukom filtriranju, plemenita Grey Goose votka izuzetno je čista i poticajna.

 

 

 

Okus: neutralan okus, uočljive su nijanse badema i ostalih orašastih plodova zbog čega djeluje utoliko nježnije. Njen je okus mekan i elegantan.

Zemlja porijekla: Francuska

Udio alkohola: 40 %

Boja: Kristalno bistra boja.

Upozorenje: Pijte odgovorno.

Skladištenje: Čuvati na hladnom i suhom mjestu.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Vodka Grey Goose, 0,05L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)