Podrumi Vukoje posjeduju 30 hektara vlastitih vinograda na dva lokaliteta na kojima su zasađene autohtone i međunarodne sorte grožđa. Vinarija se oslanja na moderne tehnologije, kontroliranu fermentaciju i tradicionalne metode starenja vina u bačvama od hrasta, i to u podrumima koji se nalaze osam metara ispod zemlje. Proizvodnja vina u Podrumima Vukoje je isključivo fokusirana na kvalitet, što pokazuju brojne nagrade sa domaćih i internacionalnih takmičenja.
Prepoznatljive je žuto-zelenkaste boje. Vino je intenzivnog i kompleksnog mirisa vinogradarske breskve, hercegovačkog bilja, punog okusa i izrazito mineralnog karaktera sa voćno-začinskom završnicom. Posebno priznanje kvalitetu žilavke Vukoje odali su francuski enolozi koji su je uvrstili na svjetsku vinsku kartu u Bordou kao jedino vino iz BiH. Za Hercegovce stil života, tradicija, simbol opstanka na posnom Hercegovačkom kršu, vino koje generacije vjekovima sljubljuju sa tradicionalnim Hercegovačkim specijalitetima.
Naziv: HERCEGOVAČKA ŽILAVKA VUKOJE
Kategorija: Suho bijelo vino
Sortni sastav: Žilavka 95%, Bena 5%
Podrijetlo: Carski vinogradi – Ušće, BiH
Dozrijevanje: 6 mjeseci –inox na finom talogu 3 mjeseca u boci.
Udio alkohola: 12,5 %
Boja: Zelenkasto-žute boje.
Okus: Okus je uravnotežen i svjež.
Gastro preporuka
Odlično se slaže sa morskim plodovima, morskom i riječnom ribom, piletinom i puretinom, pečenom prasetinom i janjetinom, dimljenim šaranom i hercegovačkim pršutom. Što se tiče sireva najbolje prija uz sir iz ulja, sir iz mješine, kozji sir i Edamer.
Pije se rashlađeno na temperaturi od 12 oC.
Pakiranje sadrži 6 boca.
Recenzije
Još nema recenzija.