Podrumi Vukoje posjeduju 30 hektara vlastitih vinograda na dva lokaliteta na kojima su zasađene autohtone i međunarodne sorte grožđa. Vinarija se oslanja na moderne tehnologije, kontroliranu fermentaciju i tradicionalne metode starenja vina u bačvama od hrasta, i to u podrumima koji se nalaze osam metara ispod zemlje. Proizvodnja vina u Podrumima Vukoje je isključivo fokusirana na kvalitet, što pokazuju brojne nagrade sa domaćih i internacionalnih takmičenja.
Pravi se na najboljem položaju za žilavku u Carskom vinogradu Ušće. Sortni sastav je nepromjenjen kao u doba Austrougarske monarhije, kada je ovo vino bilo zvanično vino Carskih dvorova, 93% žilavka i 7% bena. U ovom vinu moderna tehnologija je prilagođena tradicionalnom načinu proizvodnje. Carsko vino odležava uvijek u novoj “barrique” bačvi 12 mjeseci. Ovi vinogradi se ručno obrađuju i za ovo vino se koristi probrana berba grožđa.
Boja starog zlata sa zelenom refleksijom, mirisa vinogradarske breskve, dunje, vaniličnih tonova, cimeta, hercegovačkog bilja i rosnog hercegovačkog kamena. Okus mineralan i kremast, izuzetno elegantan sa lijepim skladom slatkog i kiselog koji mu garantira dug zavšetak i besmrtan život u našim čulima.
Naziv: CARSKO VINO VUKOJE 2015
Kategorija: Suho bijelo vino
Sortni sastav: 93% Žilavka, 7% Bena
Podrijetlo: Carski vinogradi – Ušće, BiH
Dozrijevanje: 12 mjeseci u bačvama od akacije, 8 mjeseci u boci.
Udio alkohola: 12,5 %
Boja: Zelenkasto-žute boje.
Okus: Okus mineralan i kremast, izuzetno elegantan sa lijepim skladom slatkog i kiselog koji mu garantira dug zavšetak i besmrtan život u našim čulima..
Gastro preporuka
Odlično se slaže sa morskim plodovima, morskom i riječnom ribom, piletinom i puretinom, pečenom prasetinom i janjetinom, dimljenim šaranom i hercegovačkim pršutom. Što se tiče sireva najbolje prija uz sir iz ulja, sir iz mješine, kozji sir i Edamer.
Pije se na temperaturi od 18 °C.
Pakiranje sadrži 6 boca.
Recenzije
Još nema recenzija.