U sklopu vinarije Benkovac, 2004. godine započeli su radovi na podizanju novog vinograda na lokaciji Korlat, gdje je u kamenoj makiji podignut vinograd površine 11o ha te je ukupno zasađeno 530 000 loznih cjepova.
Vinograd Korlat je zasađen sadnim materijalom iz Francuske, a sortiment je merlot, syrah, cabernet sauvignon, cabarnet franc i mourverde.
Prema imenu položaja nazvana je i premium linija vina. Ovaj pothvat sadnje vinograda u kamenitom terenu na ovako velikoj površini, može se i u svjetskim mjerilima smatrati pionirskim. Vinograd je nastao u ekstremnim uvjetima, na površini koja je uz kamen bila prekrivena makijom, ima najvišu točku na 300-tinjak metara nad morem i cijeli je okrenut prema moru.
Prve količine grožđa ubrane na Korlatu 2007. bile su dostatne za proizvodnju 9 000 litara vrhunskog crvenog vina, odnosno 12 000 boca koje su, kao prva komercijalna berba, bile lansirane na tržište krajem 2010. godine.
Korlat vina posebna su i po svom dizajnu boce i etikete, za koje su osvojili svjetski poznatu nagradu za dizajn, Red Dot Award. Uz naglašene elemente modernog i drugačijeg, posebnost ove etikete leži u činjenici da je specijalnim tiskarskim tehnikama otisnuta izravno na bocu, koja svojim oblikom idealno zaokružuje snagu i karakter ovih vina.
Korlat Rosé novi je biser u paleti vina s Korlata. Raskošni spoj sorti Cabernet Sauvignon i Syrah s položaja Korlat, daju bogatstvo raznovrsnih aroma, svježinu, živost i eleganciju ovom iznimnom ružičastom vinu. Korlat Rosé – elegancija, bogatstvo, živost, lakoća i sklad aroma i okusa.
Korlat vina posebna su i po svom dizajnu boce i etikete, za koje su osvojili svjetski poznatu nagradu za dizajn, Red Dot Award. Uz naglašene elemente modernog i drugačijeg, posebnost ove etikete leži u činjenici da je specijalnim tiskarskim tehnikama otisnuta izravno na bocu, koja svojim oblikom idealno zaokružuje snagu i karakter ovih vina.
Boja: Rose boja.
Okus: Bogatstvo raznovrsnih aroma, svježina, živost i elegancija.
Alkohol: 13% vol.
Gastro preporuka
Savršeno prati laganu ribu, blage sireve, tjestenine s morskim plodovima i vegetarijanska jela. Služi se na temperaturi 6-8°C.
Recenzije
Još nema recenzija.