Vina Hrvatske predstavljaju odabrana sortna vrhunska i kvalitetna vina za koje se sirovina kupuje od vinarija i poljoprivrednih zadruga s područja Srednje i Južne Dalmacije, te se stavljaju na tržište kao brandovi Plavac, Pelješac i Plavac 50°.
Vrhunsko vino Dingač 50° te kvalitetna vina Plavac i Pelješac, od autohtone sorte plavac mali, predstavnici su naše najjužnije regije, predivnog poluotoka Pelješca.
Svako od ovih vina pomno su njegovane autohtone sorte, svako posebno i jedinstveno, a dio njih očuvani su i kao arhivska vina Dingač 1994 berbe te Postup 1994.
Vrhunsko vino Plavac 50° plod je suradnje Badelovih enologa s izabranim pelješkim vinarima, a vino predstavlja novi, moderni zaokret u proizvodnji plavca malog. Crvene je boje s laganim smećkastim karakterom tipičnim za dozrele plavce. U mirisu svježe, bogato aromama zrelog bobičastog crvenog voća s karakterističnim nježnim aromama prosušenih bobica, dodatno harmonizirano diskretnim aromama dozrijevanja u drvenim bačvama. Harmoničnog izbalansiranog tijela, zrelih, mekih tanina, elegantno i toplo u ustima.
Sam naziv Plavac 50° nastao je prema prosječnom nagibu položaja s kojeg su brani plodovi ovog plavca malog. Upravo takav nagib omogućuje da grozdovi upiju tri sunca, sunce s neba i odbljeske sunca od kamena i mora.
Boja: Crvene boje.
Okus: U mirisu svježe, bogato aromama zrelog bobičastog crvenog voća s karakterističnim nježnim aromama prosušenih bobica, dodatno harmonizirano diskretnim aromama dozrijevanja u drvenim bačvama.
Alkohol: 14% vol.
Gastro preporuka
Poslužuje se na temperaturi od 18 °C, a idealno pristaje uz crveno meso, jako začinjena jela te tvrde sireve.
Recenzije
Još nema recenzija.