Vinarija Škegro započela je s radom 1996 godine. Vina su odraz predanog rada i energije koju ulažemo. Odraz Hercegovine i njenih prirodnih ljepota. Skupa s vinima učimo i rastemo. Sretni smo i ponosni kada pronađu put do vas i ispričaju vam priču. Priču koja traje i ostavlja trag. Naši vinogradi, zasađeni Žilavkom, Blatinom dio su Mostarskog vinogorja, a nalaze se u neposrednoj blizini podruma u Radišićima (Ljubuški). Uz mnogo pažnje, znanja i strpljenja, brižno i kroz cijelu godinu vino radimo i gradimo u vinogradu jer čvrsto vjerujemo da samo vrhunsko grožđe daje vrhunska vina. Dugogodišnju tradiciju ovih krajeva pretvorili smo u moderan, mali biznis. Količine vina koje pravimo su ograničene, ali sve zbog toga kako bi se postigao vrhunski kvalitet. Uvjereni smo da ćete uživati u njima.
Krš Bijeli Žilavka, vrhunsko je suho vino autentičnog mirisa i harmonične strukture, koje savršeno pristaje ribljim jelima, a još bolje druženju s prijateljima. Hercegovina, suho i vruće područje, savršeno je pogodno za proizvodnju vina. Brojni zapisi, spomenici, knjige, priče koje se godinama prenose generacijama, svjedoče o najznačajnijoj poljoprivrednoj aktivnosti ovog dugovječnog kraja koji riječ vina nosi u svom imenu te ubrzano postaje prava hit regija među enofilima.
Suho, srednje puna tijela. Osvježavajućih kiselina, s odlično uklopljenim alkoholom u već uravnoteženoj strukturi koja će se vremenom dodatno zaokružiti i harmonizirati. Već ugodne teksture i srednje duga završetka koji zove na još.
Vino je suho, srednje puna tijela. osvježavajućih kiselina, s odlično uklopljenim alkoholom u već uravnoteženoj strukturi koja će se s vremenom dodatno zaokružiti i harmonizirati.
Ugodne teksture i srednje duga završetka. Mineralna podloga i vegetativnost uz diskretnu voćnost u smjeru orašastog voća.
Krš Bijeli moguće je uživati odmah ili čuvati do 5 godina.
Naziv: Krš Bijeli Žilavka
Kategorija: Suho bijelo vrhunsko vino
Sastav: 100% Žilavka
Okus: Čisto, s vegetativnim notama (paprika, korjenasto povrće). Diskretna voćnost u smjeru orašastih plodova.
Alkohol: 13%
Temperatura serviranja: 12-14 °C
Boja: Svijetle, bistre zelenkastožute boje.
Gastro preporuka
Preporuka uz laganu proljetnu i ljetnu kuhinju s povrćem i svježim začinima kao što su majčina dušica, bosiljak. Jela s kozicama i gamborima, uz salatu od hobotnice. Temperatura serviranja 12-14°C.
Recenzije
Još nema recenzija.