DoubleWood 12 lansiran je 1993. godine, korištenjem procesa koji je osmislio naš majstor slada David Stewart 1982., a koji je sada poznat kao ‘finiširanje drva’. Da bi napravio The Balvenie DoubleWood, David Stewart MBE uzima viski koji je proveo najmanje 12 godina u tradicionalnim bačvama za viski, bivšim burbonskim bačvama od američkog hrasta i hogsheadima, i premješta ga u bačve za šeri od španjolske hrastovine ex-Oloroso na dodatnih devet mjeseci. Viski se zatim premješta u velike hrastove posude zvane “tuns” na 3-4 mjeseca kako bi se omogućilo da se viskiji iz pojedinačnih bačvi “sjedini”. Balvenie DoubleWood single malt viski dobiva svoj osebujni karakter sazrijevanjem u dvije različite vrste drva. Svaka faza daje različite kvalitete rezultirajućem single malt viskiju. Tradicionalne bačve omekšavaju i dodaju delikatan karakter, sherry drvo donosi dubinu i punoću okusa, a posljednjih nekoliko mjeseci u bačvama omogućuje viskijima da se harmonično spoje.
Okus: Glatko i meko s prekrasno kombiniranim okusima, slatkoćom orašastih plodova, pikantnošću cimeta i delikatnim proporcijama sherryja. Završetak je dug i zagrijava.
Udio alkohola: 40 %
Boja: Intenzivno jantarno zlato.
Upozorenje: Pijte odgovorno.
Skladištenje: Čuvati na hladnom i suhom mjestu.
Recenzije
Još nema recenzija.