Martini Extra Dry Vermouth kamen je temeljac svakog dobro opskrbljenog bara. Njegova oštra suhoća i suptilna botanička složenost osigurali su mu mjesto u povijesti koktela, ukrašavajući legendarna pića poput Martinija i Vespera. No osim svoje uloge sporednog izvođača, Martini Extra Dry zaslužuje priznanje zbog vlastitog jedinstvenog profila okusa.
Martini Extra Dry može se pohvaliti svijetlo zlatnom bojom, nagovještavajući osunčano grožđe koje se koristi u njegovoj proizvodnji.
Na nosu se razvija simfonija aroma. Bobice kleke daju suptilnu borovu zemljanost, uravnoteženu delikatnim citrusnim notama limunove kore i korice naranče.
Pojavljuje se prepoznatljiva karakteristika Martini Extra Dry – intrigantna cvjetna nota korijena irisa. Iris, poznat i kao korijen perunike, daje puderastu eleganciju, podsjećajući na ljubičice. Naznake sjemena korijandera i drugih biljaka proviruju, dodajući dašak začina i kompleksnosti.
Clemente Michel, Carlo Re, Carlo Agnelli i Eligio Baudino osnovali su tvrtku 1847. godine kao punionicu vermuta u Pessioneu. Nekoliko godina kasnije timu se pridružio Alessandro Martini, koji je 1863. postao direktor zajedno s Teofilom Solom i Luigijem Rossijem (koji je bio izumitelj vermuta). Godine 1863. promijenili su ime tvrtke u Martini, Sola & Cia. Počeli su izvoziti boce vermuta diljem svijeta. New York je svoje prve gajbe dobio 1867. godine. Godine 1879. obitelj Sola prodala je svoje udjele preostalim partnerima, koji su tvrtku preimenovali u Martini & Rossi, kako stoji danas.
Okus: Okus korice jabuke dolazi do izražaja s pozadinom irisa, blagim primjesama drveta i uravnoteženom kiselošću. Retrookus: Lagan, pikantan, mirisan završetak cimet jabuka i bijela breskva.
Zemlja porijekla: Italija
Udio alkohola: 18%
Boja: Proziran, gotovo bezbojan, s blijedozlatnim i travnatozelenim nijansama.
Upozorenje: Pijte odgovorno.
Skladištenje: Čuvati na hladnom i suhom mjestu.
Recenzije
Još nema recenzija.