Prvi hrvatski aperitivo
Posljednji sat u danu prije zalaska sunca, nazivan i zlatnim satom ili ‘ora d’oro’, očarava svojim mirom i spokojem jednako kao i neponovljivom zlatno narančastom bojom neba. Upravo su ih te boje inspirirale da taj trenutak smiraja i bezbrižnosti učine još posebnijim.
Ovaj aperitivo, ujedno i prvi hrvatski aperitivo, nastao u čast takvih trenutaka, svojom bojom, okusom i mirisom savršeno odgovara raspoloženju i potrebi označavanja savršenog završetka dana.
Pripravljaju ga na bazi žitnog destilata, demineralizirane vode, kora naranče, šećera, mrkve i dvanaest samoniklih biljaka i začina.
Suhoga je i ne baš slatkog okusa, a pije se kao aperitiv samostalno ili u spritz varijanti po njihovim recepturama.
Alkohol: 12.25 %
Ora d’Oro spritz
Sastojci:
- 6 kockica leda
- 40 ml Aura Aperitivo Ora d’Oro
- 100 ml tonic water
- Dekoracija: kriška naranče
Priprema:
- U veliku čašu dodati led i navedene količine Aperitiva Ora d’Oro i tonica. Barskom žlicom pomiješati koktel kružnim pokretima kako bi se svi sastojci spojili, pa ukrasiti kriškom naranče.
Recenzije
Još nema recenzija.