Aceto Balsamico Di Modene I.G.P. Invecchiato 8YO, 0,25L

54 KM

Ovaj proizvod možete kušati s vedrinom i maštom, kako bi svako jelo bilo posebno.

Aceto Balsamico Di Modene I.G.P. Invecchiato 8YO, 0,25L 54 KM

Otključajte Ekskluzivne Pogodnosti uz Vašu Kupnju Danas!

  • 🚚 Uživajte u Besplatnoj Luksuznoj Dostavi za narudžbe iznad 100 KM! Prepustite se najfinijem iskustvu kupovine bez dodatnih troškova.
  • 🛡️ Kupujte s Povjerenjem: Naša Garancija Zadovoljstva osigurava bezbrižan proces povrata. Vaša sreća je naš najvažniji prioritet!
  • 🕔 Slanje isti dan za Narudžbe do 14h! Cijenimo vaše vrijeme – primite svoje proizvode brzo i sigurno, uz najveću diskreciju.
Sigurna, brza i diskretna dostava

Acetaia Sereni je lider u proizvodnji tradicionalnog balzamičnog octa Modena P.D.O., balzamičnog octa Modena P.G.I. i veliki izbor slatkih i kiselih začina.

Prvi je balzamični ocat IGP (zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla), a drugi je tradicionalni balzamični ocat DOP (zaštićena oznaka izvornosti).

Oba ova proizvoda mogu se proizvoditi samo u regiji Modena kako bi im Consorzio dodijelio svoje oznake. Acetaia Sereni koristi samo grožđe Trebbiano i Lambrusco, koje se sakuplja jednom godišnje diljem Vendemmije.

Klimatski uvjeti Modene i njezine pokrajine igraju ključnu ulogu u životu i razvoju balzamičnog octa. Acetaia nikada nije termički regulirana: tavani na kojima se skladište bačve ljeti dostižu visoke temperature, a zimi niske temperature. Sa stalnim svježim zrakom koji dopire iz rijeke Panaro, ovi uvjeti omogućuju savršenu atmosferu u kojoj sazrijeva ocat.

Balzamični ocat IGP napravljen je od vinskog octa i kuhanog soka od grožđa i odležava u jednoj velikoj bačvi minimalno 60 dana. Okus mu je kiseo i voćni, a konzistencija mu je tekućinija od tradicionalnog balzamičnog octa. Francesco objašnjava da je IGP balsamic uobičajen za svakodnevnu upotrebu.

Tradicionalni balzamični ocat DOP napravljen je od mosto cotta , kuhanog mošta od grožđa Trebbiano, i zakiseljen/fermentiran je u tavanima. Tijekom vremena ocat se pretače iz bačve u bačvu najmanje 12 godina, a najviše 25. Sve ove vrijedne bačve izrađene su od različitog drva, uključujući hrast, kesten, smreku, bagrem, jasen, dud i trešnja. Kao rezultat toga, konzistencija octa je daleko gušća, a okus kompleksniji s karakterističnim notama začina. Trošak nabave je puno veći od IGP varijante.

Tradicionalni balzamični ocat iz Modene mora se puniti u Giugaro bocu od 100 ml u obliku lukovice, nazvanu po svom tvorcu, talijanskom dizajneru automobila Giorgetto Giugaro.
Svaka boca zapečaćena voskom prepoznatljiva je po jedinstvenom serijskom broju koji je odobrio Consorzio.

“White Label” dolazi iz tradicionalnog obiteljskog recepta koji se prenosi kroz četiri generacije. Svake godine uzimamo malu količinu iz prastarih hrastovih bačava. Zahvaljujući dugom procesu odležavanja izražava mirise crvenog voća, poput suhih šljiva i trešanja, pekmeza i vanilije.
Ovaj proizvod možete kušati s vedrinom i maštom, kako bi svako jelo bilo posebno. Bez dodatka karamele, zgušnjivača i bojila.

 

Gastro preporuka:

Visoka gustoća i slatkoća ovog proizvoda čine ga savršenim za rižota, svježu i punjenu tjesteninu, svježe i zrele sireve te bijela i crvena mesa.

Brand

Acetaia Sereni

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Aceto Balsamico Di Modene I.G.P. Invecchiato 8YO, 0,25L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)