Poznata i popularna destilerija Berta osnovana je davne 1947. godine, a danas je vode Gianfranco i Enrico Berta. Vode destilaciju i prodaju pod nadzorom svog oca Paola. Njihovo sjedište nalazi se na sjeveru Italije u blizini Nizza Monferrato. Destilerija posebnu pozornost pridaje tradiciji i ljubavi prema regiji Piemonte, što se vidi, primjerice, po tome što nove sorte grappe često nazivaju po vinogradima. Budući da se skladište i proizvodnja od 2002. godine nalaze u vinogradima blizu Casalotto di Mombaruzzo, rakija se može proizvoditi u još idealnijim uvjetima. Grappa Tre Soli Tre iz prestižne destilerije Berta pijemontski je specijalitet napravljen od grožđa Nebbiolo da Barolo. Omogućeno mu je da razvije svoj izvanredan okus u dugom procesu sazrijevanja. Ovaj proces odvija se tijekom 8 godina odležavanja u drvenim bačvama. Okus i miris karakteriziraju note vanilije, marelice, kakaa, crnog ribiza i višnje. Također ima dugotrajnu završnicu.
Destilerija Berta, odležana Nebbiolo Grappa. Odležao u barriqueu.
Grappa dobivena od vinove loze Nebbiolo, koja dolazi iz najboljih proizvodnih područja. Destilirano bakrenim postrojenjem na paru, s diskontinuiranim sustavom destilacije. Jantarne boje, s prekrasnim koncertom osjeta na nosu u kojem se ističu voćni tonovi crnog ribiza, marelice i višnje morello, popraćeni notama kakaa i vanilije. U ustima nalazimo osjećaje koje doživljava nos, koji ocrtavaju širok i obavijajući okus, koji zna zavesti svojom elegancijom.
Kompleksan, mekan, fascinantan s velikom osobnošću. Prekrasan koncert emocija u kojem se ističe zrelo voće (ribizl, marelica, višnja), kakao i vanilija. Primamljive arome potvrđuju se i na nepcu i u završnici.
Naziv: Berta Tre Soli Tre Grappa Invecchiata
Sastav: Nebbiolo
Okus: Kompleksan, mekan, fascinantan s velikom osobnošću. Primamljive arome potvrđuju se i na nepcu i u završnici.
Alkohol: 43%
Temperatura serviranja: 16-18 °C
Boja: Boje jantara.
Gastro preporuka
Za posluživanje preporučamo malu čašu tulipana. Temperatura serviranja: 16-18 °C.