Prirodno pjenušavo vino BROCCO PRESTIGE – brut sadrži oko 15 g/L neprevrela šećera. Harmoničan, svjež, nježan pjenušac, elegantan na nosu, lijepe kiseline, ugodno trajanje. Njegovi mjehurići koji škakljaju u ustima traže još, a još više okus koji ostavlja u ustima nakon što ga popijete. Pun je citrusa, limuna, dunja, zelene jabuke. Uz to ga karakterizira izrazita mineralnost, svježina, suhoća uz vrlo bogato sitno perlanje i fini after taste.
Okus: Sjajan, s bogatom i postojanom pjenom. Pun je citrusa, limuna, dunja, zelene jabuke. Uz to ga karakterizira izrazita mineralnost, svježina, suhoća uz vrlo bogato sitno perlanje i fini after taste.
Vinifikacija: u inox tankovima sa uređajima za hlađenje i sekundarna fermentacija u boci. Temperatura primarne fermentacije 12-15 °C oko mjesec dana. Temperatura sekundarne fermentacije u boci oko 2 mjeseca na 18 °C. Odležavanje u boci na talogu minimalno godinu dana, često i duže na temperaturi 12 °C, uz često okretanje boca, iza toga slijedi degoržiranje i dodatak ekspedicijskog likera.
Potencijal starenja u boci: 5 godina i više
Zemlja porijekla: BiH
Sastojci: sorta grožđa Žilavka 50% i Chardonnay 50%.
Boja: Zlatna
Gastro preporuka:
Poslužuje se kao aperativ – piće dobrodošlice. Preporučamo njegovu konzumaciju s kamenicama, tjesteninom s vrhnjem i tartufima, za društvo koje želi okusiti nešto poletno i nadasve osvježavajuće. Idealno se sljubljuje s morskim plodovima, jelima od piletine i puretine, čak i s odojkom, a tek s kolačima i svježim voćem.
Temperatura serviranja: 6 °C
Upozorenje: Pijte odgovorno.
Skladištenje: Čuvati na hladnom i suhom mjestu.
Recenzije
Još nema recenzija.