Vermouth Amaro također se zove “dopo Theatro” koji u prevodi znači “nakon kazališta”. Ovo je referenca na Piedmont tradiciju ispijanja čaše vermuta s ledom nakon posjeta kazalištu.
Napravljen prema originalnom receptu Giulija Cocchija, a sastoji se od Chiretta ( indijska biljka), dvostruke infuzija Cinchona, rabarbara, quassia drva s malo Barolo Chinato vina koji je dodan u mix, pa tako ovaj vermouth odiše elegancijom.
Naziv “Dopo Teatro” odnosi se na kasnu večernju uslugu “poslije kazališta” u restoranima i kafićima u Torinu, vrijeme okupljanja za gutljaj nečeg gorkog slatkog i možda mali zalogaj. Ovaj “vermut amaro” (vermut s dodatnim gorkim elementima) počinje s Cocchi Storico Vermouth di Torino na bazi Moscata, kojemu vinar Giulio Bava dodaje robusno vino Nebbiolo, lokalni encijan, korijen rabarbare, chirettu i kinin. Rezultat je robustan amaro koji zadržava osvježavajuću kiselost izvornog vermuta. Idealno za viskije s tresetom, kao i za mezcal ili gin, ili za sparivanje sa začinjenim kobasicama ili intenzivnim čokoladnim pripravcima.
Sav se vermut može podijeliti u tri široke kategorije – slatki, suhi i bijeli, ali postoje neke iznimke poput Cocchi Dopo Teatro Vermouth Amaro. Vermouth Cocchi Dopo Teatro ima etiketu koja ga naziva vermut amaro—kombinacija vermuta i amara (gorkog likera). Ovaj vermut počinje bazom vermuta, Cocchijevog klasičnog Vermouth di Torino. Osnova zatim sadrži botaničke sastojke, uključujući cvijeće chiretta i gorke agense kao što su pelin, rabarbara, kora cinchona i drvo quassia.
Okus: Na prvi gutljaj ima bogatstvo i kiselost koju biste očekivali od baze Cocchi Vermouth di Torino. Nakon što se slatkoća podigne, ostaje vam blaga suha gorčina. Unatoč gorčini, nije odvažan poput tradicionalnog amara i sigurno nije tako sirupast. Gorčina iz pelina i cinchona ostaje, tražeći da se vratite na još jedan gutljaj.
Miris: Uliveno u čašu, složeni buket mješavine začina.
Zemlja porijekla: Pijemont, Italija
Udio alkohola: 16%
Boja: Jantarna.
Upozorenje: Pijte odgovorno.
Skladištenje: Čuvati na hladnom i suhom mjestu.
borisstjepanovic83 (Potvrđen vlasnik) –
Odličan vermut. Amaro daje notu gorčine, tako da nije presladak da se pije sam, sa ledom i korom narandže. Naravno preporuka i za koktele.