Suho bijelo vino nastalo od najboljih grozdova žilavke iz naših vinograda. Nakon završene fermentacije dozrijevalo je na finom talogu 12 mjeseci nakon čega je napunjeno u boce. Zlatnožute boje i prekrasnog zrelog voćnog mirisa. Na nepcu je slojevito i slasno s dugotrajnim završetkom.
Kategorija: Vrhunsko bijelo suho vino
Sortni sastav: Žilavka
Alkohol: 13%
Vinifikacija: ručna berba, maceracija 4-6 sati, hlađenje na temperaturu od 6 °C kroz izmjenjivač topline, bistrenje i pretakanje, kontrolirana fermentacija 30 dana na 16 °C.
Značajke: Zlatnožute boje i prekrasnog zrelog voćnog mirisa. Na nepcu je slojevito i slasno s dugotrajnim završetkom.
Gastro preporuka
Preporuča se piti uz janjetinu, kuhanu ili pečenu na ražnju, zatim uz jegulju i uz druge slatkovodne ali i morske ribe, uz sir iz mijeha i pršut. Pije se rashlađeno na temperaturi 10 – 12 °C.
Recenzije
Još nema recenzija.