Festigia Malvazija Reserva Vižinada 2015. 0,75L

37 KM

Kategorije: ,

Na mjestu gdje se alpska i mediteranska klima susreću u suglasju dom je istarske malvazije, one koja se može pronaći i s druge strane granice, u Italiji. I ovdje, na najsjevernijem jadranskom poluotoku, Vina Laguna Festigia predstavlja vrhunac te najznačajnije istarske sorte.

Kristalno čista, zelenkasto-žuta boja, karakteristične cvjetno-voćne arome, na agrume, tropsko voće, koštićavo voće, bagremov med, u ustima uglađeno, svježe i puno, trajnijeg voćnog okusa, kompleksno i elegantno.

Vina Laguna dokazuju da velike vinske korporacije mogu proizvoditi vrhunska vina i podići proizvodnju na višu razinu. Njihova vina često osvajaju nagrade i široko su priznata od strane istinskih zaljubljenika u vina.

 

 

Naziv: Vina Laguna Festigia Malvazija Reserva Vižinada 2015

Kategorija: Suho bijelo vino

Sortni sastav: istarska malvazija 100%

Podrijetlo: Položaj Vižinada, brežuljkasti teren nadmorske visine 140 – 180 m, položaj s ekspozicijom S, SZ i SI. Tlo je tipična istarska „bijela zemlja“ na flišu, duboko, ocjedito i svježe, izrazito mineralno uz prirodno ograničenu plodnost. Izniman položaj za malvaziju na kojem dozrijeva pokazujući sve značajke najboljih malvazija: finu sortnu aromatičnost, svježinu, mineralnost i eleganciju

Udio alkohola: 13,5 %

Boja: Kristalno čista, zelenkasto-žuta boja.

Okus: Okus je uravnotežen i svjež.

 

Gastro preporuka

Uživati rashlađeno na 10 – 12 °C, uz predjela od tjestenine ili rižote, predjela s tartufima, uz jela od bijelog mesa, ribe ili morskih plodova.

Recenzije

Još uvijek nema recenzija.

Budite prvi koji će dodati recenziju za “Festigia Malvazija Reserva Vižinada 2015. 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.