Frankovka TRS 0,75L

Besplatna dostava za narudžbe iznad 60 KM

  • Besplatan povrat
  • Naruči prije 14h za slanje pošiljke isti dan
Garantirana sigurnost

Vinogradi Vinarije TRS smješteni su na padinama Fruške Gore – Vinogorja Srijem, na nadmorskoj visini od 200 do 260 metara, i uključuju područja: Dekan, Veliko Brdo, Principovac, Vukovo, Rađevac i Radoš. Proizvodnju vina temelje na devet kvalitetnih sorti vina, od čega su najviše zastupljena bijela: Graševina, Chardonnay, Rajnski Rizling, Traminac, Bijeli Sauvignon i Muscat Blanc. Crna su vina Frankovka, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc.

Frankovka je sorta crnog grožđa koja se u Europi uzgaja već stoljećima, a daje pitko crno vino ugodne kiselosti. Prepoznatljiva je po crvenoj boji poput rubina, a okus joj opisuju kao voćne arome zrele trešnje i kupine. Od frankovki koje se uzgajaju u Hrvatskoj, iločka frankovka dobila je priznanje kao vrhunsko vino.

Vino je duboke rubin crvene boje te primjetne voćne aromatike. Dominira crno bobičasto voće, tamna višnja i kupina uz blagu naznaku začinskih tonova. Na nepcu je vino meko, zaokruženo, umjerenih tanina i srednjeg trajanja.

 

Sortni sastav: Frankovka

Boja: Specifična rubin crvena boja.

Miris: Složen miris.

Okus: Meko, zaokruženo, umjerenih tanina i srednjeg trajanja.

Alkohol: 13%

 

 

Gastro preporuka

Ovo se vino odlicno slaže s pečenom janjetinom, patkom i odrescima, s jelima od divljači ,umacima na bazi rajčice te sitnom plavom ribom pripremljnom na roštilju.. Temperatura serviranja 15-18°C.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Frankovka TRS 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)