Gaja Sito Moresco Rosso Langhe iz 2020. vrhunsko je crno vino koje se proizvodi mješavinom grožđa Nebbiolo i Barbera uzgojenih u Gajinim vinogradima u regiji Langhe u Pijemontu u Italiji. Vino ima duboku rubin-crvenu boju koja je karakteristična za njegove bogate i intenzivne okuse. Vino ima dugu i postojanu završnicu koja pokazuje njegovu dubinu i kompleksnost. Gaja Sito Moresco Rosso Langhe iz 2020. izvanredno je vino koje odražava izvrsnost Gajinih vinarskih vještina i jedinstveni terroir regije Langhe. Vino je to u kojem se već sada može uživati uz izdašna mesna jela, poput odreska na žaru ili pečene janjetine, ili odležati nekoliko godina kako bi se poboljšala njegova kompleksnost i dubina. Svjedočanstvo je Gajine predanosti proizvodnji vina iznimne kvalitete i elegancije, a zasigurno će impresionirati i najizbirljivije vinopije.
Nijansirana i razvijena crna su vina srednjeg ili punog tijela u kojima je sazrijevanje stvorilo note kože, štale, hrastovine i bilja.
Ovi zemljani okusi i mirisi postaju izraženiji kako vino sazrijeva i razvija se. Sazrijevanje hrasta također dodaje note začina i vanilije.
Na nosu je kompleksan i elegantan, s bukeom tamnog voća, poput crne trešnje i kupine, pomiješan s notama začina, poput klinčića i muškatnog oraščića, te natruhom kože.
Na nepcu, vino je punog tijela i dobre strukture, sa čvrstim taninskim zahvatom i živopisnom kiselinom koja uravnotežuje bogatstvo vina. Okusi su koncentrirani i profinjeni, s tamnim voćem, poput crnog ribiza i šljive, pomiješanim s naznakama duhana, čokolade i daškom vanilije.
Naziv: Gaja Sito Moresco 2020
Kategorija: Suho crveno vino
Sortni sastav: Nebbiolo, Barbera
Udio alkohola: 14 %
Temperatura serviranja: 16-18 °C
Gastro preporuka
Nijansirana i razvijena vina dobro idu uz rustikalna jela od mesa. Možete ih kombinirati i sa sirom ili uživati same. Probajte s odreskom, odležanim sirevima, poput Goude, Parmezana ili Manchega. Crvena vina najbolje je poslužiti nešto ispod sobne temperature, na 16–18°C.