Smještena uz La Costa Dorada ili “Golden Coast,” destilerija obitelji Giro počela je proizvodnju gina 1940 g, zajedno s drugim vinima i alkoholnim pićima, čija proizvodnja datira iz 1835 g. Za razliku od tradicionalnih aroma u džinu,u kojima ipak dominira smreka, Gin Mare je započeo put za potpuno novu ideju gina. Osim tipičnih bilja i začina, kao što su bobice borovice, korice limuna, korice seviljske naranče, kardamoma i korijander sjemena, ono najzanimljivije u ovom džinu je upotreba Arbequina masline. No, to nije sve. Ovaj beskompromisni džin ima i talijanski bosiljak, turski ružmarin i grčki timijan, Hrvatske bobice smrike, dodatno evocirajući duh Mediterana.
Gin (džin) je destilat od neutralnog alkohola koji se može dobiti od žitarica, grožđa, krumpira, šećerne trske i sl. Aromatizacija se postiže ovisno o destileriji i stilu proizvodnje putem maceracije (namakanjem) začina i trava, infuzije, parom, kuhanjem začina pod niskim tlakom ili umjetnim aromama. Glavna aroma gina je borovica (juniper na engleskom, jenever na nizozemskom, ginepro na talijanskom), po kojoj gin i dobiva ime.
Miris: Travnat, suhi miris mediteranskog raslinja bogat citrusima.
Okus: bogat, slankast, sa notom citrusa seviljske naranče.
Preporučamo ga s tonikom 1724 , i to u kombinaciji sa ružmarinom i 2-3 bobice borovnice. Ili sa marmeladom od naranče i sokom do limete.
Kvaliteta: Mediterranean Gin
Porijeklo: Španjolska
Alkohol: 42,7 %
Gastro preporuka: Odlično se sljubljuje s grill škampima, kamenicama, različitim jelima od mesa, humusom, smokvama, pršut, losos itd.
Recenzije
Još nema recenzija.