Graševina Dekan TRS 0,75L

16 KM

(1 recenzija korisnika)
Graševina Dekan TRS 0,75L 16 KM

Luksuzna besplatna dostava iznad 100 KM

  • Garancija zadovoljstva – bezbrižan povrat
  • “Slanje pošiljki isti dan za narudžbe do 14h
Sigurna, brza i diskretna dostava

Vinogradi Vinarije TRS smješteni su na padinama Fruške Gore – Vinogorja Srijem, na nadmorskoj visini od 200 do 260 metara, i uključuju područja: Dekan, Veliko Brdo, Principovac, Vukovo, Rađevac i Radoš. Proizvodnju vina temelje na devet kvalitetnih sorti vina, od čega su najviše zastupljena bijela: Graševina, Chardonnay, Rajnski Rizling, Traminac, Bijeli Sauvignon i Muscat Blanc. Crna su vina Frankovka, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc.

Grožđe za ovo vino pažljivo je birano iz vinograda sa lokacije pod imenom Dekan, te je samim time po tome dobila ime. Vinograd na tom području star je 30 godina te njegova površina je 1 hektar. Povoljni uvjeti te iznimna pozicija ovog vinograda daje vrhunsko vino iznimne kvalitete. Vino je zlatno-žute boje. Mirisom prevladavaju voćne arome breskve, limuna i jabuka. Graševinu karakterizira ugodna svježina i lagani gorki okus koji je tipičan za nju.

Vjerojatno najpoznatija etiketa, svojevrsna perjanica vinarije TRS. Izraženije zlatno žute boje, uz karakteristične arome zelene jabuke i fine gorčine na retrookusu. Puna slasna graševina, lijepo strukturiranog tijela; ozbiljno, ali istovremeno elegantno vino dobiveno s najboljeg položaja Dekan odakle nosi i ime.

 

 

Sortni sastav: Graševina

Boja: Zlatno žute boje.

Miris: Složen miris, voćne arome breskve, limuna i jabuke.

Okus: Ugodna svježina i lagani gorki okus koji je tipičan za nju.

 

.

Alkohol: 13%

 

 

Gastro preporuka

Sa graševinom se odlično slaže morska i riječna riba, plodovi mora te jela od bijelog mesa. Temperatura serviranja 9-10°C.

1 recenzija za Graševina Dekan TRS 0,75L

  1. Srebrenko kikic

    A

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)