illy iperEspresso Capsule 1/21

27 KM

illy iperEspresso Capsule 1/21 27 KM

Luksuzna besplatna dostava iznad 100 KM

  • Garancija zadovoljstva – bezbrižan povrat
  • “Slanje pošiljki isti dan za narudžbe do 14h
Sigurna, brza i diskretna dostava

Kompaniju Illy je 1933. godine osnovao Francesco Illy, a tradiciju je nastavio njegov sin Ernesto. Današnji predsjednik je Andrea Illy, čime su održali tradiciju u tome da firma bude porodična, iako je narasla na globalne razmjere.

Illy kava prži se u tri najčešća oblika: normal, tamno pržena i bez koefeina.

Illy ima tradiciju od preko 80 godina, postojanja i proizvodnje isključivo espresso kave. Illy je pronašao put do zadovoljnih kupaca koji mogu uživati u mješavini 100% arabike u preko 140 zemalja svijeta.

Limenka se tradicionalno koristi još od početka proizvodnje, dok se tek sredinom sedamdesetih došlo do saznanja zašto je taj način pakovanja najbolji. Shvaćeno je da samo on doprinosi tome da kava dobije svoj pravi ukus.

 

Kava kao biljka ima 2 vrste koje rastu u svijetu:

ROBUSTA

koja se uzgaja na nižim nadmorskim visinama, lošijeg je kvaliteta i sa većim postotkom kofeina, izražene gorčine sa ukusom gume, paljevine.

ARABICA

karakterizira je uzgoj na višim nadmorskim visinama zbog čega je teže uzgajati. Glavne prednosti su nizak postotak kofeina, te izbalansiran odnos citrusnih nota i gorčine uz aromu: voća, čokolade, karamele, itd.

Glavne karakteristike Illy kave su da je to 100% arabika kava – mješavina devet vrsta najbolje uzgajane i izabrane kave (kava se bere sa devet lokacija u svijetu, a Brazil je prisutan u najvećem procentu, oko 60%). Izbor kave se vrši zrno po zrno.

Ima do četiri puta manje kofeina od ostalih kava na tržištu, pa je samim tim zdravija po srce. Ima jedinstveno pakovanje pod pritiskom gasa koji ne dopušta gubitak kvaliteta ukusa i mirisa, bez obzira na vremenske uslove.

Koristeći 6,8 grama kave za jedan espresso uvijek dobijete izvrstan espresso. Kava je hlađena nakon pečenja hladnim zrakom, pa ne oksidira i ne gubi na masi.

 

 

21 kapsula za aparate (X7,Y1,Y3) medium roast, 100% arabika

Kompatibilne samo sa illy aparatima za kavu.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “illy iperEspresso Capsule 1/21”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)