Pjenušac Domano 1.5l

69 KM

Pjenušac Domano 1.5l 69 KM

Luksuzna besplatna dostava iznad 100 KM

  • Garancija zadovoljstva – bezbrižan povrat
  • “Slanje pošiljki isti dan za narudžbe do 14h
Sigurna, brza i diskretna dostava

STIL:

Pjenušavo bijelo suho vino

SORTNI SASTAV:

Žilavka

SADRŽAJ ALKOHOLA:

12%

PROCES VINIFIKACIJE:

Samo za one koji žele pokloniti nešto uistinu unikatno i drugačije. Paket koji sadrživrhunski pjenušac.   Ovaj poklon paket je zaista impresivan dar koji će oduševiti svakog slavljenika. Osim kvalitete pjenušca, pakiranje je uistinu unikatno i rijetko, a proizvodnja i ponuda ograničena.

Domano je prvi hercegovački pjenušac proizveden klasičnom metodom vrenja u bocama, od grožđa sorte žilavka. Domano je ponos naše vinarije. Grožđe za pjenušac se bere ranije nego za klasično vino, a cilj je dobiti optimalan odnos kiselina i šećera i to kiseline veće od 7,5 a šećere ne više od 18 stupnjeva. Od takvog grožđa se napravi vino primarnom fermentacijom. Takvo vino nije ugodno za piti te se od njega pravi pjenušac. Sekundarna fermentacija, kod koje dolazi do stvaranja pjenušavog vina, događa se u boci. Uz vino koje je nastalo primarnom fermentacijom, u bocu se dodaju kvasci i tiražni liker koji predstavlja vrstu šećernog sirupa te boca ide na horizontalno odležavanje u podrumu. Prilikom sekundarne fermentacije, ugljikov dioksid biva zarobljen u boci što dovodi do stvaranja mjehurića. Pjenušac odležava do 3 godine na kvascima i talogu u boci. Nakon dozrijevanja u boci, potrebno je ukloniti sav talog, pa se boce postavljaju na police gdje bivaju okrenute naopačke pod kutom 450 te se iz dana u dan protresaju s ciljem da se talog skupi u grlu boce. Zatim slijedi proces degoržiranja, prilikom kojeg se grlo boce zamrzne te se odčepljivanjem ukloni dobiveni blok leda skupa s talogom. U bocu se doda malo ekspeditivnog likera, nakon čega se začepljuje pluto čepom, mrežastom žicom i kapsulom.

KARAKTERISTIKE:

vrhunsko pjenušavo vino izvrsne čistoće i svježine što ga čini laganim i ugodnim u čaši. Na nosu se otvara cvjetnim aromama i laganim dimom, da bi se bouquet kasnije zaokružio citrusima od grejpa i limuna. Na okusu je izrazito mineralan, raskošan, snažan,

HRANA I SERVIRANJE:

najbolje poslužiti uz omlet od jaja, jela s gljivama, tjesteninu, kamenice, kavijar, jastoga te uz jagode sa šlagom. Servirati na 6 – 10 °C.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Pjenušac Domano 1.5l”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)