Rakija Stara Sokolova 12 LUX, 0,7L

153 KM

Rakija Stara Sokolova 12 LUX, 0,7L 153 KM

Besplatna dostava za narudžbe iznad 60 KM

  • Besplatan povrat
  • Naruči prije 14h za slanje pošiljke isti dan
Garantirana sigurnost

Priča rakije Stara Sokolova koja se prenosi sa koljena na koljeno već sedam generacija, počela je prije više vjekova na istočnoj padini brda Spasovik, u neobično lijepoj dolini zvanoj Krivaja. Ovaj planisnki zamak u Srbiji ispresijecan rječicama, prepun bogatih voćnjaka i autohtonih sorti šljiva, je oaza gdje počinju svi ključni procesi nastanka proizvoda Stare Sokolove.

1995. je bila ključna godina za pokretanje Stare Sokolove kao brenda, sa jasnom vizijom – svim ljubiteljima domaće šljivovice pružiti rakiju vrhunskog kvaliteta, gdje god se oni nalazili.

Jaka želja, proizvodnja 200 boca na godišnjem nivou prevezene u Fići, bili su dovoljni, da se točak zavrti, a SOKOLOVA uzleti visoko, iznad svih granica.

Rakija od šljive u boci od antičkog stakla, je prvi proizvod koji je iste godine izašao na tržište. Na Novosadskom jesenskom sajmu 1995. ova rakija čiji je destilat stario u bacvi 12 godina, dobija prvu veliku zlatnu medalju za kvalitet, koja daje vjetar u leđa da se nastavi dalje.

Top proizvod Stare Sokolove iz obiteljskih rezervi porodice Bogdanović. Osvajač je mnogih medalja za kvalitet kako na domaćem, tako i na svjetskom nivou.

Dobivena je destilacijom tradicionalnih sorti šljiva, kao što su požegača i trnovača, čiji je destilat stario 12 godina u hrastovom bacvi. U nju je utkano cjelokupno znanje Bogdanovića.

Puni se u ograničenim količinama u suvenir bocu sa ukrasnom bacvom preko zatvarača.

 

 

Alkohol: 40%

 

 

Gastro preporuka

Odlična nakon obroka, kao digestiv, ohladjena na 18°C.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Rakija Stara Sokolova 12 LUX, 0,7L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)