Set Primavera Red Cuvee Vukoje 6×0,75L

77 KM

Kategorije: , ,

Podrumi Vukoje posjeduju 30 hektara vlastitih vinograda na dva lokaliteta na kojima su zasađene autohtone i međunarodne sorte grožđa. Vinarija se oslanja na moderne tehnologije, kontroliranu fermentaciju i tradicionalne metode starenja vina u bačvama od hrasta, i to u podrumima koji se nalaze osam metara ispod zemlje. Proizvodnja vina u Podrumima Vukoje je isključivo fokusirana na kvalitet, što pokazuju brojne nagrade sa domaćih i internacionalnih takmičenja.

Vino proizvedeno od sorti vranac, merlot i cabernet sauvignon koje se uzgajaju na lokalitetu Zasad polje.
Vino je prepoznatljivo po svojoj tamno rubin boji, izrazito voćnog mirisa, svježeg i punog okusa, sa mekanim taninima, veoma pitko sa notama crvene ribizle, višnje i voćne punoće na samom okusu. Klasično, vrenje se odvija u dodiru sa pokožicama bobica (maceracija) 7 dana u vinifikatorima na temperaturi od 24 ⁰C – 26 ⁰C.

 

Naziv: PRIMAVERA CUVÉE VUKOJE 2018

Kategorija: Crno vino

Sortni sastav: Vranac 50%, Merlot 25%, Cabernet sauvignon 25%

Podrijetlo: Vinogradi Zasad polje, BiH

Dozrijevanje: inox 6 mjeseci, 2 mjeseca u boci

Udio alkohola: 12,5 %

Boja: Rubin boje.

Okus: Svježeg i punog okusa, sa mekanim taninima, veoma pitko sa notama crvene ribizle, višnje i voćne punoće na samom okusu.

 

 

 

Gastro preporuka

Preporuča se uz sva jela od crvenog mesa, janjeće i teleće pečenje ispod sača, roštilj, grilovane gljive, dimljena puretina, crvene začinjene soseve, sireve iz ulja.

Pije se rashlađeno na temperaturi od 16 oC.

Recenzije

Još uvijek nema recenzija.

Budite prvi koji će dodati recenziju za “Set Primavera Red Cuvee Vukoje 6×0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.