Set Vilinka Žilavka 6×0,75L

89 KM

Set Vilinka Žilavka 6x0,75L 89 KM

Luksuzna besplatna dostava iznad 100 KM

  • Garancija zadovoljstva – bezbrižan povrat
  • “Slanje pošiljki isti dan za narudžbe do 14h
Sigurna, brza i diskretna dostava

Najmlađa vinarija Vilinka za kratko se vrijeme, okitila se sa devet medalja na međunarodnim sajmovima od Zagreba, Splita, Mostara i Sarajeva. Podrum je nastao 2008. godine, a ideja se rodila dvije godine prije. Vinograd je posađen 2006. godine, nalazi na optimalnom položaju Vilinka, brdo na Sretnicama (Čitluk) na oko 400 metara nadmorske visine. Taj položaj je osunčan po cijeli dan, što je odlično za grožđe. Noć je dosta hladna, a ta hladnoća je potrebna za dobre kiseline. Vinarija Vilinka proizvodi Žilavku, Blatinu i Blatinu Barrique. Baziraju se na kvalitetu, 40 tisuća litara koliko je i kapacitet podruma. Vinograd ‘Vilinka’ zasađen je gustom sadnjom loza čime se dobiva na kvaliteti grožđa, a što je osnovni preduvjet za dobivanje vrhunskog vina. Osim toga, grožđe takve kvalitete u moderno opremljenom podrumu s kontroliranim uvjetima fermentacije na tržište izbacuje vrhunski proizvod. Vilinka proizvodi vrhunsku žilavku, vrhunsku blatinu, Line Red Cuvee od blatine i cabernet sauvignona te White Cuvee od žilavke, Bene i Krokošija. Radi se o vinima premium kvalitete.

 

Sortno suho bijelo vino od grožđa Žilavka. Vino kristalne prozirnosti, zlatno-žute boje s opojnom aromom hercegovačkog bilja. Svilenkasta tekstura, mekog okusa, iza kojeg se osjeća samopouzdana baza. Završne orašaste note ugodno su gorke. Ovo je vrlo suho vino, ali istodobno se lako pije i uživa.


Naziv: Vilinka Žilavka

Kategorija: Vrhunsko bijelo suho vino

Podrijetlo: Vinarija Vilinka, BiH

Sortni sastav: Žilavka

Dozrijevanje: u francuskom hrastu.

Udio alkohola: 12,5 %

Boja: Zlatno-žuta boja.

Okus: Mekog okusa, s opojnom aromom hercegovačkog bilja, a završne orašaste note ugodno su gorke.

 

Gastro preporuka

Ovo vino preporučamo uz predjela od pršuta i sira, preko ribljih specijaliteta i čorbi. Preporučamo da ga služite uz dimljenu ribu i jela sa roštilja. Odlično je i uz neizostavne hercegovačke specijalitete kao što su jela ispod peke te uz sve vrste jela sa gljivama i maslinama. Posebna preporuka je uz hercegovački kozji sir, sireve iz ulja, mlade sireve i kajmak, ali i uz ostale gastronomske specijalitete iz Hercegovine.

Pije se rashlađeno na temperaturi od 10 do 12 oC.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Set Vilinka Žilavka 6×0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)