Šipkovica Škegro 0,5L

23 KM

Šipkovica Škegro 0,5L 23 KM

Besplatna dostava za narudžbe iznad 60 KM

  • Besplatan povrat
  • Naruči prije 14h za slanje pošiljke isti dan
Garantirana sigurnost

Likeri vinarije Škegro nastaju na potpuno prirodan način bez dodatnih aroma i boja tradicionalnom maceracijom. Plodovi potječu iz vrta vinograda, a za osnovni destilat koristi se visokokvalitetna lozovača koja se također dobiva od vlastitog grožđa i destilira u obitelji Škegro. Jedini zaslađivač koji se ponekad koristi je med.

Zanimljivo je da je najveći udio šipka za ovo piće iz slobodnog, “divljeg” rasta. Prva su stabla prirodno izrasla na imanju vinarije Škegro. Također, destilat koji se koristi kao baza ovome tradicionalnom piću je dobiven od grožđa iz vlastitih vinograda. U potpunosti je dakle nastalo u ovoj vinariji. Kao sladilo se koristi isključivo med pa je i s zdravstvenog stajališta na zadovoljavajućoj razini. Običaj je bio ovo piće uživati neposredno prije jela, a nije rijetkost vratiti mu se i uz desert. Ima vrlo jasnu i prepoznatljivu aromu šipka, odmah podsjeća na djetinjstvo.

Obiteljska vinarija Škegro iz Bosne i Hercegovine veliko je blago u svijetu vina. Vinarija se nalazi u ljubuškom brežuljku 100-220 metara nadmorske visine, manje od 30 kilometara od jadranske obale. Uvjeti za vinogradarstvo ovdje su idealni: kamena krška tla, puno sunca i malo oborina osiguravaju ekstremne uvjete koji zahtijevaju sve i od biljke i od vinara.

 

 

Gastro preporuka

Uglavnom se pije sama i dobro rashlađena što vrlo blagotvorno djeluje i na slatkoću i na voće arome. Može se poslužiti uz tradicionalne suhe kolačiće ili kekse kao što su vanil-roščići.

 

Poslužuje se kao aperitiv rashlađen na 8-10°C.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Šipkovica Škegro 0,5L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)