Akcija!

Vino Nuić Cabernet Sauvignon 0.75l

13 KM

-28%
Vino Nuić Cabernet Sauvignon 0.75l 18 KM 13 KM

Luksuzna besplatna dostava iznad 100 KM

  • Garancija zadovoljstva – bezbrižan povrat
  • “Slanje pošiljki isti dan za narudžbe do 14h
Sigurna, brza i diskretna dostava

Rubin crvene boje, na nosu arome sušenog tamnog voća, metvica, duhana, papra i eukaliptusa. Jakog tijela, izraženih tanina i trajnosti. Najraširenija svjetska sorta grožđa našla je svoj dom kod nas i svako područje je čini drugačijom. Punog tijela, izraženih tanina sa karakterističnim kiselinama, voli sazrijevati godinama, a samo pijenjem možete otkriti koji Vam se sviđa.
Sorta podrijetlom iz Francuske s područja Bordeauxa, nastala križanjem Sauvignon Blanca i Cabernet Franca. Jedna od najrasprostranjenijih najcjenjenijih sorti na svijetu.
Svojstva sorte: Loza je srednje bujnog rasta, redovite rodnosti. Kretanje vegetacije je srednje ili kasnije. Prikladan je za područja umjerene klime, pogoduju mu suhi i topli položaji. Na sjeveru zahtjeva položaje dobre brežuljkaste ekspozicije, a na nižim položajima ilovasto-šljunkovita propusna tla. Sorti pogoduju razni sustavi uzgoja i rezidbe, bitno je da odgovaraju ekološkim uvjetima uzgoja. U sjevernim krajevima rezidba treba biti srednje do umjereno duga, a u južnim krajevima srednja i kratka. Važna je održavati dobru ravnotežu između razvoja vegetacije i rodnosti. Vršak mladice raširen, vunast, žuto-zelen s izraženim crvenkastim preljevom, dok su vršni listići su zatvoreni i vunasti. List je srednje velik, peterodijelan sa zatvorenim sinusima i preklopljenim vrhovima.
Grozd je srednji ili malen, često s jednim izraženim krilom, bobica je čvrsta, srednje veličine, okruglog oblika, modro-ljubičaste boje kožice.

Kategorija: Nuić daje vina delikatne arome, s izraženim voćnim karakterom, kao i cvjetne note. Vino Cabernet Sauvignona je intenzivne rubinski crvene boje s prijelazom na ljubičastu. Puno, ekstraktno, s dosta alkohola, intenzivne karakteristične sortne arome. Starenjem se znatno poboljšava kvaliteta. Vrlo je pogodna sorta za kupažiranje.

Udio alkohola: 13 %

Temperatura serviranja: 16 – 18 °C

 

Gastro preporuka:
Izvrsno ide uz jela od crvenog mesa, sve vrste divljači, sireve snažnog karaktera (Livanjski) i pršut. Začini kao što su papar, ružmarin, cimet, menta savršeno se slažu s ovim vinom.

 

Pakiranje sadrži 6 boca.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Vino Nuić Cabernet Sauvignon 0.75l”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)