Vino Nuić Trnjak 0.75l

37 KM

Vino Nuić Trnjak 0.75l 37 KM

Besplatna dostava za narudžbe iznad 60 KM

  • Besplatan povrat
  • Naruči prije 14h za slanje pošiljke isti dan
Garantirana sigurnost

Trnjak je kao svaki pravi ljubavnik skriven od svih u dubinu strasti gdje uz odličnu ravnotežu grije i pruža čistu dugačku slast. Skupite hrabrost probati vino stare robusne sorte vinove loze i otkrijte …

Još uvijek nedovoljno istražena sorta, najpoznatija kao oprašivač Blatine, sinonimi su joj Trnak, Trnjak, Trnjak mali, Trnjak veliki, Trnjak uzgoriti, Kovačuša, Rudežuša, Trnak crni. U Hercegovini je smatraju autohtonom sortom iako je rasprostranjena i u susjednoj Dalmaciji, u Imotskom, Makarskoj, Vrgorcu i Opuzenu.

Svojstva sorte: Vrlo je bujan kultivar, redovite i dobre rodnosti, dozrijeva u III. epohi, te je slabo osjetljiva na bolesti. Vrh zelene mladice je u horizontalnom položaju i nema dlačica. Ljuskasti listići pupa su slabog antocijanskog obojenja, ali je rasprostranjeno po cijelom pupu. Mladi list je zelene boje s jako izraženim vunastim dlačicama na naličju. Odrasli list je peterodijelnog oblika s tri isječka. Površina plojke je glatka, zupci su pravilni i šiljasti. Sinus peteljke je otvoren i u obliku slova U. List je gol i bez dlačica. Spada u listove srednje veličine. Cvijet je morfološki i funkcionalno hermafroditan, a na mladici se uglavnom nalaze po tri cvata. Grozd je kratak, srednje je veličine, piramidalan i zbijen. Bobica je okruglasta, srednje veličine, izrazito tamne modre boje, neobojenog i čvrstog mesa

Svojstva vina: Ova sorta može nakupiti 20 – 24 % sladora u moštu, a u izuzetnim godinama i više. Ukupne kiseline u moštu se kreću od 6 – 8 g/L. Trnjak daje vino jako intenzivne, karakteristične, tamne rubin crvene boje. Ima vrlo razvijen i sortno karakterističan miris, te pun i harmoničan okus.

 

 

Kategorija: Vrhunsko vino
Boja: Tamnocrvena
Udio alkohola: 14,5 %
Gastro preporuka:
Ovo vino preporučamo uz sir, odreske, meso s roštilja. Izvrsno ide uz jela od crvenog mesa, sve vrste divljači, biftek, tunu, hobotnicu.
Pakiranje sadrži 6 boca.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Vino Nuić Trnjak 0.75l”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)