Whiskey Glenfiddich 15 YO 0.7l

103 KM

Glenfiddich 15 godina star je slad koji je superiorniji i plemenitiji od popularnih miješanih verzija i smatra se “tvorničkim blagom”. Ova petnaestogodišnja sorta ima intenzivnu zlatnu boju i odlikuje se aromama žitarica, vanilije i slatkišima. Vrlo velika potražnja za viskijem u 19. stoljeću dovela je do ekskluzivne proizvodnje miješanog viskija, jer je to bilo lakše napraviti, tako da je tvornica nastavila s prodajom pojedinačnih sorti slada nakon Drugog svjetskog rata.

Glenfiddich star 15 godina jedan je od izuzetno rijetkih viskija koji još uvijek ostare primjenom metode Solera. Piće se sazrijeva u evropskim hrastovim šankovima koji su prethodno držali šerpu, a u novim su izrađeni od istog drva, primjenom metode Solera, što jamči kvalitetu gotovog proizvoda. Solera se još uvijek nikada ne isprazni u potpunosti, ali drži se napola punom viskija još od 1998. To je tajna slatkog slada Glenfiddich prije 15 godina.

 

Okus: izvrsnog mirisa meda, svježeg i suhog voća i vanilije, koji se spajaju u savršenom skladu kako bi stvorili slatku, primamljivu aromu. Njegov ukus otkriva suptilan i profinjen buket, u kojem dominiraju slatke note meda, marcipana, grožđica, đumbira i prstohvat cimeta. Finale je dugačka i slatka, s drvenim naličjima.

Područje viskija: gorje

Zemlja porijekla: Škotska

Udio alkohola: 51 %

Boja: Zlatna

Upozorenje: Pijte odgovorno.

Skladištenje: Čuvati na hladnom i suhom mjestu.

 

Pakiranje sadrži 6 boca.

Recenzije

Još uvijek nema recenzija.

Budite prvi koji će dodati recenziju za “Whiskey Glenfiddich 15 YO 0.7l”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.