Obitelj Buntić početak ozbiljnog bavljenja podrumarstvom može smatrati 1921. godinu. Te godine je proizvedeno preko 10 000 litara vina, što je u to vrijeme značilo respektabilnu količinu i značaj podruma. U obitelji se i do tada proizvodilo vino kao i u cijeloj regiji. Današnja količina koja se proizvede u podrumima Buntić je cca 50 000 butelja. U proizvodnji sudjeluju tri generacije obitelji Buntić. Vinarija je smještena u Miletini, općina Ljubuški.
Vino Žilavka proizvodi se od grožđa žilavke i pratećih sorti proizvedenih u području mostarskog vinogorja. Ovo vino proizvedeno je u obiteljskom podrumu Buntić, Miletina – Ljubuški. Žilavka je suho vino i konzumira se rashlaðeno do temperature od 12°C.
Naziv: Žilavka Buntić
Kategorija: Suho bijelo vrhunsko vino
Sastav: Žilavka
Temperatura serviranja: 12 °C
Boja: Žuto-zelenkasti odsjaj.
Gastro preporuka
Riječna i morska riba, jela s bijelim mesom, tjestenina sa svijetlim umakom. Temperatura serviranja 12°C.
Recenzije
Još nema recenzija.