Žilavka Puntar Selection 0,75L

25 KM

Žilavka Puntar Selection 0,75L 25 KM

Luksuzna besplatna dostava iznad 100 KM

  • Garancija zadovoljstva – bezbrižan povrat
  • “Slanje pošiljki isti dan za narudžbe do 14h
Sigurna, brza i diskretna dostava

“Puntar (stara dalmatinska riječ za težaka, oporbenjaka, narodnjaka). Obrada škrtog hercegovačkog krša je oduvijek bila težak posao. Otimanje svakog pedlja plode zemlje od kamena je bio veliki uspjeh koji je jedna generacija ostavljala drugoj u nasljeđe. I upravo u spomen na taj mukotrpni težački posao kultiviranja krša ova vinarija nosi naziv Puntar. Puntar je također i osoba koja je iz naroda i od naroda; on poštuje svoje običaje, slijedi tradiciju i ne savija leđa ni pred kim, nego uporno, pa čak i tvrdoglavo brani svoja uvjerenja. U spomen na sve hercegovačke puntare, na njihove žuljevite i snažne ruke, na sav njihov trud, na muku i znoj, ova obiteljska vinarija u Neumu predano nastavlja tradiciju vinogradarstva i vinarstva Hercegovine.”

Žilavka je autohtona sorta grožđa Hercegovine. Bujnog je rasta, redovite i zadovoljavajuće rodnosti. To je srednje kasna sorta koja sazrijeva krajem rujna. Težina grozda iznosi od 150 do 200 grama. Uzgaja se na niskom, srednjem visokom i visokom trsu. Vrlo dobro uspjeva na plitkim i krškim tlima i odlično podnose sušu. Količina slada u moštu varira od 20 do 24 %, a ukupna kiselost mošta žilavke iznosi 5-8 g/l. Vino žilavka visoke je kakvoće s karakterističnim svojstvenim mirisom. Harmonično je, pitko i lepršavo žuto-zelene boje. Vino doseže jakost od 12-13 vol % alkohola. Žilavka se odlikuje kristalnom bistroćom a poslužuje se na temperaturi od 12°C.

 

Žilavka Puntar Selection, zamislite koju vrijednost ima vino proizvedeno od grožđa iz najstarijeg vinograda u Hercegovini, starog čak 70 godina! Korijenje tih loza je otišlo toliko duboko u zemlju da vinu daruje izrazitu kompleksnost i aromu, nešto posebno i drugačije, što samo vrijeme može podariti i što nigdje drugo ne možete doživjeti – iskustvo povijesti stare 70 godina zarobljeno u boci. Jer kad imate vinograde na izuzetnim položajima, onda nemate izbora nego proizvoditi izuzetno vino.

 

Naziv: Žilavka.

Kategorija: Vrhunsko bijelo vino.

Boja: Zlatno žuta sa zelenkastim odsjajem.

Okus: Harmoničan i svjež uz dugi i pamtivi ukus koji krasi samo najbolja vina.

Alkohol: 12,5%

Temperatura serviranja: 10 -12 °C

 

Gastro preporuka:

Ovo vino preporučamo uz predjela od pršuta i sira, preko ribljih specijaliteta i čorbi (jela od Šarana, Soma, Pastrmke). Preporučamo da ga služite uz dimljenu ribu i jela sa roštilja. Odlično je i uz neizostavne hercegovačke specijalitete kao što su jela ispod peke te uz sve vrste jela sa gljivama i maslinama. Posebna preporuka je uz hercegovački kozji sir, sireve iz ulja, mlade sireve i kajmak, ali i uz ostale gastronomske specijalitete iz Hercegovine.

Pije se rashlađeno na temperaturi od 10 do 12 oC.

 

Pakiranje sadrži 6 boca.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Žilavka Puntar Selection 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)