Poklon paket Rukohvat Žilavka i Blatina Nuić 2×0,75l

34 KM

Dodaj u košaricu
Poklon paket Rukohvat Žilavka i Blatina Nuić 2x0,75l
34 KM

Život je prekratak za prosječno. Vjerujemo da svaki dan može biti poseban, i tu smo da vam pomognemo stvoriti trenutke koji se ne zaboravljaju.

  • 97% isporuka unutar 24h – jer luksuz ne čeka ⏰
  • Besplatna Dostava za narudžbe iznad 100 KM.
  • Garancija kvaliteta – ako niste apsolutno oduševljeni, vraćamo vam novac!
  • Personalizirana podrška naših stručnjaka.
Sigurna, brza i diskretna dostava

Svi poklanjamo, pa pojednostavite odabir. Rukohvat vina za nju ili za njega. Crno bijeli kao za smijeh ili za grijeh.

Blatina je autohtona sorta Hercegovine. Ima funkcionalno ženski cvijet zbog čega se u nasadima uvijek uzgaja s pratećim sortama kao što su Alicante Bouschet, Gamay, Merlot, Vranac i Trnjak koji su ujedno i oprašivači Blatine. U slučaju lošije oplodnje zna dati slabije prinose pa je u narodu nastalo ime Praznobačva.
Najrasprostranjenija autohtona hercegovačka sorta iznimne kvalitete, uz koju najčešće idu prateće sorte Bena i Krkošija. Ime je vjerojatno dobila po svojim tankim žilicama koje se naziru u bobici u vrijeme zrelosti, mada neki tvrde da je ime dobila po svojoj žilavosti, tj. otpornosti ili njenom dobro razvijenom korijenu (syn. žila) koji ide duboko u tlo tražeći vodu. Najbolje uspijeva na hercegovačkom kamenjaru gdje prevladava mediteranska klima s blagim zimama i toplim i suhim ljetima, izrazitim kišnim oborinama u hladnijem dijelu godine.

Gastro preporuka:
Vino Blatina odlično prati tamna mesa u bogatim umacima, jela od divljači, teletinu i janjetinu ispod sača. Pije se na temperaturi od oko 18 oC.

Vino Žilavka preporučamo uz jela ispod peke uz riječne i morske delicije, te uz pečenu janjetinu i teletinu.
Pije se rashlađeno na temperaturi od 10 do 12 oC.

 

Pakiranje sadrži 2 boce.

Brand

Vinogradi Nuić

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Poklon paket Rukohvat Žilavka i Blatina Nuić 2×0,75l”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)