Vinarija Čitluk, najveća je vinarija u BiH i posjeduje preko 300 ha vlastitih vinograda, uglavnom autohtonih sorti Žilavke i Blatine, ali i dvije poznate svjetske sorte Chardonnay i Cabernet Sauvignon. Ukupna količina grožđa s ovih površina se prerađuje u Vinariji Čitluk pomoću najmodernije vinarske opreme, a značajno je i to da vinarija Čitluk otkupljuje tržišne viškove Žilavke i Blatine s cijelog hercegovačkog područja.
Bogat i kompleksan ukus sa raznovrsnim začinskim aromama: klinčić, vanila i cimet, potom zrele arome ribiza, maline, višnje i pekmeza od šljiva. Blagim pomjeranjem čaše oduševiti će vas herbalne note i ponovno obilje začinskih aroma.
Vino sa 14 % alkohola, izražene tamno crvene boje, bogato strukturno i voćno, rezultat je maceracije duge nešto preko dvadeset dana i godinu dana odležavanja u slavonskom i mađarskom hrastu, u kombinaciji starih hrastovih bačvi i puno puta upotrebljavanih barrique bačvi.
Sorta Trnjak je autohtona sorta Hercegovine, koja je bila nepravedno zapostavljena. Sađena je od davnina, ali samo kako bi služila kao oprašivač Blatine, no Trnjak u velikom stilu osvaja vinsku scenu i nepca istinskih vinoljubaca.
Naziv: Teuta Trnjak
Kategorija: Crno vino
Podrijetlo: Vinarija Čitluk, BiH
Dozrijevanje: 12 mjeseci u slavonskom i mađarskom hrastu.
Udio alkohola: 14 %
Boja: Tamne rubin boje.
Okus: Bogat i kompleksan ukus sa raznovrsnim začinskim aromama.
Gastro preporuka
Idealna je kombinacija sa pikantnim sirevima, pršutom, ribom s roštilja, telećim i svinjskim pečenjem, odrescima, janjetinom s ražnja i jače začinjenim jelima.
Pije se na temperaturi od 18 do 20 oC.
Pakiranje sadrži 6 boca.
Recenzije
Još nema recenzija.