Iako je Cassia Vera slična cimetu, Cassia Vera je nešto jačeg i aromatičnijeg okusa. Vrhunska kvaliteta tvrtke BOTANICA.
Cassia Veru koristite u toplim i hladnim koktelima, poput punča, čaja i kuhanog vina. Dobro ga je kombinirati s dehidriranom narančom. Pakirano je u ekološku kartonsku kutiju s unutarnjim premazom za savršeno očuvanje okusa i boje.
NAZIV: Cinnamomum burmanii
OBITELJ: Lauraceae
PORIJEKLO: Indonezija
IZGLED: štapići drvenaste strukture i smeđe boje
UKUS: drvenast, podsjeća na cimet
DIO BILJKE: kora
METODA OBRADE: Kada stablo Cassia Vera napuni dvije godine, kora se odlijepi od stabljike, a zatim se reže u štapiće koji se zatim suše
Gastro preporuka:
– koristi se za mesna jela, kolače, sladolede i druge slatkiše
– kao začin za tople i hladne koktele, najčešće punč, čaj i kuhano / pikantno vino
– izvrsno se slaže s dehidriranim jabukama, kruškama i narančama, kao i s kombinacijama čokolade i kave
– iako je slična cimetu, Cassia Vera razlikuje se od njega svojom snagom, kvalitetom i ljekovitim svojstvima
Recenzije
Još nema recenzija.