Suvremena vinarija za preradu grožđa u cilju dobivanja visokokvalitetnih vina, s površinom na 60ha vinograda, proizvodnog kapaciteta do 330.000 litara. To je mjesto gdje se rađa ljubav, gdje se bude strasti, mjesto gdje se stvaraju legende.
Svaka berba, svaki vinograd, svaka ideja je novi početak, nova potraga za sve kvalitetnijim maržama. Kao što je markiz Piero rekao: ”drevni korijeni igraju važnu ulogu u našoj filozofiji, ali nikada nisu suzbili naš inovativni duh”. Investicije u druga područja pogodna za proizvodnju kvalitetnih vina u Hrvatskoj dodana su toj vinariji u Kutjevo koja je danas dio obiteljske povijesne baštine. Josip Galić izražava svoju strast prema vinogradarstvu tražeći sve tanja područja za poboljšanje. Iz tog razloga provode kontinuirane eksperimente u vinogradima i podrumima sa selekcijama klonova autohtonog grožđa.
”Tijekom godina pokazali smo i dokazali da je u Slavoniji postojala mogućnost proizvodnje visokokvalitetnih vina, međunarodno priznatih, koja bi mogla pokazati eleganciju i profinjenost uz zadržavanje izvornog karaktera. Naša arhiva ima mnogo naslova, ali još nismo dovoljno bogati, imamo misiju koja nije u potpunosti ostvarena, što nas vodi da izrazimo ogroman potencijal naših vinograda i pomirimo sve ono novo što nam preostaje otkriti s baštinom slavonskih ukusa koja uključuje tradiciju, kulturu, poljoprivredu, umjetnički i književni identitet.”- Josip Galić
Breskva, dunja, malo putra, malo soli… školovanje u drvu naslućuje se u vidu vaniliziranog okvira u kojem ima dosta prostora da diše blago macerirana cjelina. Elegantna cjelina, spoj graševine, chardonnaya i sauvignona. Macerirano, ali ne do mjere da promijeni boju nego samo radi dobivanja bogatog ekstrakta. Dosta karaktera koji se otkriva na pravoj temperaturi, nakon nekog vremena u čaši.
50% Graševina, 25% Chardonnay, 25% Sauvignon blanc. Posebno odnjegovano vino dobiveno od grožđa s naših najboljih položaja gdje je prinos 1-1,5 kg po trsu. Fermentacija se odvijala u kontroliranim uvjetima u bačvama od 225L i 500L izrađenih od francuskog i slavonskog hrasta, te slavonskog bagrema. Vino je odležavalo na finom talogu (sur lie) u bačvama 9 mjeseci.
Naziv: Galić Bijelo 9
Kategorija: Vrhunsko bijelo vino
Sortni sastav: 50% Graševina, 25% Chardonnay, 25% Sauvignon blanc
Podrijetlo: Zelene brežuljke Požeške kotline formiralo je spuštanje masivnih ledenjaka s okolnih brda, a posebno važno s Krndije i Papuka u smjeru sjever-jug prema dolini rijeke Orljave. Ugodna nadmorska visina od 200-330 m n/m pretežno južna ekspozicija i obilježja kontinentalne klime s postepenim prijelazom ljeta u jesen te višom jesenskom prosječnom temperaturom od proljetne, uvjeti su koji predstavljaju idealno mjesto za uzgoj vinove loze.
Boja: Izrazite žućkaste boje.
Okus: Breskva, dunja, malo putra, malo soli…
Gastro preporuka
Uz mlado meso i perad iz ulova, naročito ako se priprema s bijelim umacima. Teletina, janjetina, odojak… Uz kvalitetne paštete, orašaste plodove i mekane sireve. Pije se rashlađeno na temperaturi od 12-14 °C.
Recenzije
Još nema recenzija.