U ruralnom, sjevero-zapadnom dijelu općine Čitluk, u selu Blatnica, smješteno je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Tolj. Na obiteljskom gospodarstvu se nalazi vinarija, kušaona vina i domaćih proizvoda, te kuća za odmor. Obiteljsko gospodarstvo je izdvojeno i smješteno u okruženju izvorne prirode u kojoj dominiraju rodni vinogradi, pašnjaci, padine, hrastova šuma, grab, jasen i ostalo lokalno nisko raslinje.
Nova linija vina iz Podruma Tolj u kojoj su spojeni povijest, geografsko podijetlo i izuzetno kvalitetno grožđe. Jedno od njih je vrhunsko bijelo vino (izborna berba Žilavka) KAVALKADA.
Vrhunsko bijelo suho vino Kavalkada nastalo je od sorte grožđa žilavka. Vino je ponijelo ime po srednjovjekovnoj konjaničkoj paradi ili postrojbi vitezova u prepoznatljivim oklopima na upregnutim konjima sa heraldičkim znakovina na grbovima.
Naziv: Kavalkada
Kategorija: Vrhunsko bijelo vino.
Boja: Zlatno žuta sa zelenkastim odsjajem.
Okus: Harmoničan i svjež uz dugi i pamtivi ukus koji krasi samo najbolja vina.
Temperatura serviranja: 10 -12 °C
Gastro preporuka:
Ovo vino preporučamo uz predjela od pršuta i sira, preko ribljih specijaliteta i čorbi (jela od Šarana, Soma, Pastrmke). Preporučamo da ga služite uz dimljenu ribu i jela sa roštilja. Odlično je i uz neizostavne hercegovačke specijalitete kao što su jela ispod peke te uz sve vrste jela sa gljivama i maslinama. Posebna preporuka je uz hercegovački kozji sir, sireve iz ulja, mlade sireve i kajmak, ali i uz ostale gastronomske specijalitete iz Hercegovine.
Pije se rashlađeno na temperaturi od 10 do 12 °C.
Goran –
Prvo vino iz Podruma Tolj,koje me je razočaralo.Radi se o berbi ’20.Mirisom djeluje umorno.Nešto ananasa i bijelog bibera se osjeti, uz velik trud
U ustima dominira sumpor, koji prevazilazi propisanu mjeru, barem 3 (tri) puta.Slabih kiselina,iza kojih se osjeti žuta jabuka,poljski med, vanilija ihrastovo drvo.
Ako je bio pokušaj, da se dobije vrhunsko vino, desip se promašaj.
Ne vidim u probanoj berbi nikakvu tržišnu vrijednost.