Žilavka Nuić Selekcija 0,75L

23 KM

Dodaj u košaricu

Žilavka Nuić Selekcija 0,75L 23 KM

Otključajte Ekskluzivne Pogodnosti uz Vašu Kupnju Danas!

  • 🚚 Uživajte u Besplatnoj Luksuznoj Dostavi za narudžbe iznad 100 KM! Prepustite se najfinijem iskustvu kupovine bez dodatnih troškova.
  • 🛡️ Kupujte s Povjerenjem: Naša Garancija Zadovoljstva osigurava bezbrižan proces povrata. Vaša sreća je naš najvažniji prioritet!
  • 🕔 Slanje isti dan za Narudžbe do 14h! Cijenimo vaše vrijeme – primite svoje proizvode brzo i sigurno, uz najveću diskreciju.
Sigurna, brza i diskretna dostava

Zelenkasto-žute boje sa zlatnim odsjajem, na nosu arome citrusa, cvjetnih nota, meda, badema, vanilije. Toplo, mineralno, harmonično, dugotrajnog završetka.
Vinogradi Nuic nalaze se na jugozapadu Hercegovine, u selu Crnopod, nastanjenom između Međugorja i Ljubuškog, gdje je uzgoj autohtonih sorti Žilavka i Blatina. Vinogradi se prostiru na površini od 35 hektara, što je pogodno za uzgoj vinove loze, zahvaljujući krškom crvenom kršu i Terra rossa, nadmorskoj visini od 140 metara, jugozapadnoj izloženosti i blagim zimskim i sunčanim ljetima. Filozofija Vinogradija Nuića temelji se na dva suštinska uvjerenja. Prvi je; proizvodnja visokokvalitetnog grožđa koje poštuje složeni ekosustav i predstavlja idealno stanište za prirodne poljoprivredne prakse. I drugo: postizanje vrhunskih kvaliteta s provjerenim metodama korištenjem suvremene tehnologije
Najrasprostranjenija autohtona hercegovačka sorta iznimne kvalitete, uz koju najčešće idu prateće sorte Bena i Krkošija. Ime je vjerojatno dobila po svojim tankim žilicama koje se naziru u bobici u vrijeme zrelosti, mada neki tvrde da je ime dobila po svojoj žilavosti, tj. otpornosti ili njenom dobro razvijenom korijenu (syn. žila) koji ide duboko u tlo tražeći vodu. Najbolje uspijeva na hercegovačkom kamenjaru gdje prevladava mediteranska klima s blagim zimama i toplim i suhim ljetima, izrazitim kišnim oborinama u hladnijem dijelu godine.
Svojstva sorte: Dozrijeva sredinom trećeg razdoblja, nešto ranije od Blatine. Žilavka je bujnog i uspravnog rasta. Redovite je i dobre rodnosti. Listovi su srednje veliki do veliki, obično petodijelni. Lice lista je glatko svjetlo zelene boje, a naličje lista za nijansu svjetlije i dlakavo.
Grozdovi žilavke srednje su veliki, piramidalnog ili cilindričnog oblika. Često se mogu naći rastresiti, ali i vrlo zbijeni grozdovi Žilavke u vinogradima. Bobice su okrugle srednje velike do velike, zeleno-žutih do žuto-jantarnih nijansi. U vrijeme berbe sadržaj šećera može doseći 25%, a ukupne kiseline se kreću u rasponu od 5 do 7 g/l.
Svojstva vina: Daje kvalitetna vina, koja s dobrih položaja i uz pravilnu vinifikaciju često dostižu vrhunsku kakvoću. Vina su izrazito mineralna, zelenkasto-žute boje, specifične arome koja varira od herbalnih do cvjetnih nota. Bogata su ekstraktom, i dostižu od 12 do 14 vol. % alkohola i 5 do 6 g/l ukupnih kiselina, što pridonosi punoći i harmoniji ovoga vina.

Sortni sastav: Žilavka

Boja: Svijetlo žuta.

Miris: Nježan i vrlo ugodan.

Svojstva: Kvaliteta voćnih sokova povećana je ručnom berbom u rano jutro, praćeno hladnim i brzim i nježnim režimima pritiskanja. Sok je ohlađen, pročišćen i cool fermentiran. Nakon fermentacije odabrane su najbolje parcele vina koje su uklopljene u Žilavku najviše kvalitete. Nakon razjašnjenja i filtracije vino se puni u bocu i pušta nakon dodatna dva mjeseca starosti boce. Vino ima svijetložutu boju sa zlatnim sjajem. Cvjetne arome, med, citrusi, bademi i vanilija.

Okus: Okus na nepcu je topao, mineralan, pun, skladan i trajan.

 

Gastro preporuka

Ovo vino preporučamo uz jela ispod peke uz riječne i morske delicije, te uz pečenu janjetinu i teletinu.
Pije se rashlađeno na temperaturi od 10 do 12 oC.

 

 

Pakiranje sadrži 6 boca.

Brand

Vinogradi Nuić

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Žilavka Nuić Selekcija 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)