Gružanska zlatna nit je stara rakija šljivovica proizvedena uz primjenu najviših dostignuća u proizvodnji jakih pića.
Stari u hrastovim bačvama, u podrumu pod nadzorom stručnog lica i dobrog domaćina. Preporučamo da se servira ohlađena na podrumskoj temperaturi, jer će tada njena izuzetna harmoničnost, poseban, ugodan i blago razvijen miris doći do punog izražaja.
Gružanska zlatna nit rakija se proizvodi u obiteljskoj destileriji u ograničenim količinama u Šumadiji, kraju poznatom po voćnjacima i vrlo aromatičnom voću. Gružani su oduvijek uzgajali domaće sorte šljiva i pekli dobru rakiju prepečenicu, koja je bila poznata i priznata u cijelom svetu. Vođen primjerom svojih predaka i ljubavlju prema svom kraju Prvoslav Aleksić se vratio u svoj rodni kraj i zasadio 8 hektara voća, sazidao suvremenu destileriju i etno kuću sa restoranom. U takvom ambijentu nalazi se i proizvodni pogon destilerije Aleksić Prvi.
Rakija odležava u hrastovim bačvama od odabranih vrsta hrasta kitnjaka sa planine Miroč, u podrumu, pod nadzorom stručnjaka i dobrog domaćina, a tokom odležavanja primarni miris prepečenca pretvara se u prefinjenu buku koja čini ovu rakiju izuzetno privlačno. Hrast ne dominira u rakiji, već se vješto koristi da se uklopi u rakiju i oplemeni.
Gružanska Zlatna Nit je od šljiva izuzetno prijatnog okusa, proizvedena uz primjenu najviših dostignuća u proizvodnji jakih alkoholnih pića. Rakija je izuzetnog sklada, posebno prijatnog i blago razvijenog mirisa. Gružanska Zlatna Nit je osvojila brojne nagrade i priznanja na domaćim i međunarodnim sajmovima.
Alkohol: 42%
Recenzije
Još nema recenzija.