Prvo izdanje Champagnea Armand de Brignac, Brut Gold ostaje najpoznatiji cuvée u asortimanu. Bogat starom svjetskom tradicijom miješanja šampanjca, to je trio berbi iz nekih od najhvaljenijih terroira u regiji, što rezultira cuvéeom koji izražava jarki i svježi voćni karakter s mekom teksturom.
Obitelj Cattier, proizvođači vina Armand de Brignac, imaju bogatu i poznatu povijest kao elitna kuća šampanjca.
U malenom šampanjskom selu Chigny les Roses, Cattierovi posjeduju i uzgajaju obiteljske vinograde od 1763. Danas je kuća u neovisnom vlasništvu i vodi je obitelj s osobljem od manje od 20 ljudi. Patrijarh Jean-Jacques Cattier nadzire proizvodnju vina u Chateauu; sa strogo ograničenim godišnjim prinosima, M. Cattier i njegovo osoblje mogu osigurati da obiteljska tradicija proizvodnje vina ostane na životu u svakoj boci.
Cattierovi podrumi su među najstarijim i najdubljim u Champagneu, s tri stila arhitekture zastupljenim u špiljama: gotičkom, renesansnom i rimskom; Armand de Brignac odležava u posebnom, zatvorenom dijelu najdubljeg dijela ovih podruma, 119 stepenica ispod zemlje.
Okus: Čudesno kompleksan i pun, njegov buket je svjež i živahan, s laganim cvjetnim notama. U okusu, Brut Gold ima raskošan, raskošan voćni karakter savršeno integriran sa suptilnim naglascima brioša vina. Tekstura šampanjca je ukusno kremasta, s velikom dubinom u kombinaciji s dugim, svilenkastim završetkom.
Miris: Arome breskve, marelice i crvenog voća, praćene notama kristaliziranih citrusa, cvijeta naranče i natruhama brioša.
Sortni sastav: 40 % Pinot Noir, 40 % Chardonnay, 20 % Pinot Meunier
Alkohol: 12,5%
Temperatura serviranja: 8 i 12°C
Boja: Zlatna boja
Gastro preporuka
Idealan kao aperitiv, Armand de Brignac Brut Gold također savršeno ide uz poširane jakobove kapice, pečene prepelice ili slatkovodnu ribu. Kako biste cijenili sve njegove finoće i arome, pjenušac treba uživati ohlađen (ali ne s ledom). Ovisno o cuvéeu, idealna temperatura za posluživanje je između 8 i 12°C.