Vigneto Giardino, u vlasništvu obitelji Adami od 1920. godine, vjerojatno je najbolja parcela ne samo tvrtke nego i cijelog područja Colbertaldo di Vidor. Mjesto sposobno donijeti voćni, skladan, lagan i prirodno elegantan Prosecco. Suho, pjenušac s važnim zaostatkom šećera, izvrstan kao aperitiv, ali i ugodan na kraju obroka, samostalno ili uz voće i suha peciva.
Vinarija Adriano Adami posjeduje većinu najboljih vinograda regije Veneto. Adriano Adami zemlja koja se nalazi u pokrajini Treviso, gdje se lokalno stanovništvo u srednjem vijeku bavilo proizvodnjom vina. Povijest vinarije započela je 1920. godine kada je Abel Adami od grofa Balbija Valiera kupio najstariji vinograd u regiji Veneto – Zardini, osnovan 1717. godine. Ovaj vinograd je prepoznatljiv po tome što je područje u Valdobbiadeneu. Ovo je jedini naziv u Italiji, sa statusom DOCG, koji proizvodi vino Prosecco. Vinograd je podijeljen na obroncima prirodnog amfiteatra, zaštićenog Dolomitskim planinama od hladnih vjetrova. Unutar amfiteatra formirana je posebna mikroklima pogodna za glatko i potpuno sazrijevanje grožđa. Vinograd zasađen na vapnenačkom tlu na kojem se uzgaja sorta grožđa Glera, koja se naziva i Prošek. Proizvedeno od ovog istoimenog grožđa klasičnog vina dobre kiselosti i ugodne lagane slatkoće nepca. Seosko imanje Adriano Adami proizvodi vina Brut, jednako je pogodno za ljubitelje suhih i poluslatkih vina. Sva vina proizvedena u gospodarstvu Adriano Adami, više puta su zapažali renomirani vinski kritičari. Vinski časopis «Wine Spirits» 2009. godine dodijelio je gospodarstvu Adrianu Adamiju titulu najboljeg proizvoda godine.
Riječ Garbèl u drevnom lokalnom dijalektu u pokrajini Treviso naziva se svježa, blago kiselkasta, suha vina. Pjenušavo vino Garbel Brut ima nježan i nježan perlyazhem, mladu voćnu aromu, glatku strukturu i suhi okus. Ovo je iznimno svestrano vino u kojem se može uživati u bilo koje doba dana. Garbel Brut spada u kategoriju vina “Prosecco di Treviso”, oznaku koja se koristi za vina proizvedena u skladu sa zahtjevima Prosecco DOC, koja se nalazi na sjeveroistoku Italije. Prosecco grožđe uzgojeno u vinogradu Colli dell ‘Alta Marca Trevigiana u pokrajini Treviso, namijenjeno je proizvodnji najboljih vina. Vinova loza raste na nadmorskoj visini od 150-200 metara, uglavnom na glineno-vapnenastim tlima. Berba se obično sakuplja u razdoblju od 20. rujna do 10. listopada. Pri prešanju mekog voća, fermentirani sok dobiven iz kultura kvasca na kontroliranoj temperaturi (17-19°C). Odležavanje vina na finom talogu odvija se u inox tankovima i traje tri mjeseca. Sekundarna fermentacija se provodi “Metodo Italiano” (metoda Sharmá) u čeličnom autoklavu pod tlakom na temperaturi od 15-17 ° C. Prije punjenja pjenušavog vina u boce proizvedena njegova hladna stabilizacija i filtracija za uklanjanje taloga kvasca.
Prema povijesnim svjedočanstvima, vinogradarski poziv brežuljaka Marca Trevigiana, na kojima su se proizvodila izvrsna bijela vina, seže u srednjovjekovno razdoblje.
Sočne, ušećerene arome gumenih bombona breskve, zašećerenih naranči i ušećerene jabuke mogle bi usmjeriti gutljaja na put slatkog vina, ali ovaj pjenušac je potpuno suh. U početku kremasti osjećaj u ustima uklanja stroge, bodljikave limunske citruse i kiselost koja otupljuje jezik, stvarajući dimenziju i interes.
Kandirane arome ustupaju mjesto suhom nepcu s naizmjenično kremastim i žustrim karakterom.
Vino je savršeno kao aperitiv, a uz razna jela s proslava, može se poslužiti i uz grickalice i slane kekse.
Kompletan, dobro izbalansiran, dugi voćni okus ima svježinu, oštrinu i ugodnu kiselost.
Okus: Elegantan, svjež, blago pikantan buket ispunjen je aromama kruške, žute jabuke i dinje.
Zemlja porijekla: Veneto, Italija
Udio alkohola: 11 %
Boja: Slamnato žuta sa zelenkastim naglascima.
Temperatura serviranja: 7-8°C.
Upozorenje: Pijte odgovorno.
Skladištenje: Čuvati na hladnom i suhom mjestu.
Recenzije
Još nema recenzija.