📞 Direktni kontakt: +387 (0) 39 705-758

🎁 Ručno izrađeni unikati sa posvetom

🏦 Brzo i sigurno plaćanje transferom

Blatina, ljepotica iz HercegoWine

Blatina, prekrasna autohtona Hercegovačka sorta od koje se proizvode istoimena vina.

Zbog vrlo specifične morfologije, jako je zahtjevna za uzgoj i uspijeva samo na uskom arealu Hercegovine.


Kroz povijest je bila introducirana i u drugim mjestima, gdje je zbog loših rezultata dobila imena ”praznobačva” i ”zlorod”.


Možda je upravo njena ”izbirljivost” i njena najveća prednost. Vinski svijet se polako umara od poznatih internacionalnih sorti koje uspijevaju u svim vinarskim zemljama, slijedom čega se zadnjih nekoliko godina bilježi veliki interes za lokalne autohtone sorte.


Vina proizvedena od sorte Blatina su intenzivne rubin crvene boje, vrlo lijepe sortne arome koja najviše podsjeća na šumsko voće, divlju trešnju i višnju, mekana su sa vrlo ugodnim taninima.


Unatoč dosta visokom alkoholu, vina zadržavaju ugodne kiseline te su izuzetno harmonična i sočna, preporuka je da se služe na temperaturi 17 do 18 C’ te se prije same konzumacije otvore minimalno 10 do 20 minuta kako bi u doticaju sa zrakom maksimalno razvila arome.


Ukoliko ste ljubitelji mesnih odrezaka, roštiilja, suhog mesa i zrelih sireva, naša preporuka je da probate neka od vina Blatina iz naše bogate ponude, ako Vam je potrebna stručna pomoć oko izbora i sljubljivanja sa hranom, naš tim će Vam rado pomoći. Živjeli!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Besplatna dostava

Za sve narudžbe iznad 100 KM

Garancija zadovoljstva

Besplatan povrat ukoliko niste zadovoljni

Vrhunski kvalitet

Izbor najboljih proizvoda iz cijelog svijeta

100% Sigurna kupovina

Osigurana sigurna i diskretna narudžba